Kæreste til krigsminister afhøres i sag om tredobbelt drab

Kvinde afviser at have fået instruktioner fra sin drabstiltalte mand om, hvad hun skal sige til politiet.

En revolver magen til denne menes at have været det ene af to gerningsvåben, da Philip Rasmussen, Mike Vinther og Suhaib Jaffar blev dræbt i en lejlighed på Frederiksberg (arkivfoto). Free/Københavns Politi Fold sammen
Læs mere

Kæresten til en tidligere krigsminister i Bandidos udspørges fredag i retten om drabene på tre unge mænd på Frederiksberg.

Hun er berørt og snøfter indimellem.

Hendes mand er sammen med to andre tiltalt for at have begået forbrydelsen, som politiet betegner som en likvidering.

Hun støtter tilsyneladende hans forklaring om, hvad han foretog sig natten til 11. november 2015, som er det tidspunkt, da drabene blev begået.

- Jeg kan huske, at han kom hjem. Jeg husker det sådan, at han vækkede mig og sagde, at han nok skulle aflevere vores søn om morgenen, siger kvinden.

Men det præcise klokkeslæt husker hun ikke. Manden var anholdt på politistationen i Albertslund frem til midnat. Drabene blev begået klokken 3.30 på Chr. Paulsens Vej på Frederiksberg. Og parret bor i Brønshøj.

Oplysninger fra vuggestuen bekræfter, at det var den 33-årige rocker, der afleverede drengen den morgen.

Kæresten gennem otte år virker beklemt ved situationen, da hun træder ind i retslokalet på Frederiksberg. Ifølge loven er hun ikke forpligtet til at sige noget, men hun vil gerne.

Specialanklager Jakob Buch-Jepsen spørger, om den tiltalte fra fængslet har instrueret hende om, hvad hun skal sige.

- Nej, siger hun flere gange.

I en sms mellem de to skriver hun "nå, var du også anholdt?". I en anden sms gennemgår den 33-årige nøje over for hende, at han var anholdt til midnat, og at han tog hjem og om morgenen og afleverede sønnen.

"Det er en umulig opgave", skriver han med henvisning til, at han tidsmæssigt ikke kan have nået at deltage i forbrydelsen.

Kæresten forklarer fredag, at hun ikke vidste, at han havde været anholdt om natten.

- Jeg er overrasket over, at de tror, at han har gjort det her den nat, han var anholdt, siger hun.

En aflytning afslører, at hun på et tidspunkt smuglede et brev ud fra fængslet. Hun var fortvivlet: "Hvor fanden har jeg gjort af det, jeg ved sgu ikke... ej hvor nederen".

Brevet findes senere i en sko. Men det handlede kun om deres personlige forhold, fortæller hun.

Også kvindens bror er tiltalt for de tre drab. Manden og broren var ofte sammen. Da hun bliver spurgt om broren, begynder hun at græde og fortæller om hans misbrug.

Efter en times tid er det ovre. Retsformanden siger farvel:

- Det har sikkert ikke været særligt sjovt for dig at komme i dag, siger Jacob Waage.

Sagen fortsætter i flere dage, og dommen ventes i maj.

/ritzau/