Kæreste fik syv år for forsøg på giftmord

En 44-årig mand blev torsdag kendt skyldig i at have forsøgt at dræbe sin kæreste med gift over flere omgange. Han får syv års fængsel.

En 44-årig mand er torsdag blevet kendt skyldig i drabsforsøg ved Østre Landsret efter flere forsøg på at dræbe sin kæreste sidste år. Det skriver bt.dk.

»Dommen fra byretten var på seks år, men på grund af gentagende mordforsøg forhøjede landsretten dommen til syv år,« siger statsadvokatassessor Karen Vistisen til bt.dk.

Gennem et halvt år forsøgte manden at dræbe sin kæreste, som han dengang boede med. Den dømte blandede morfin og en række andre piller i kærestens kaffe for at forgifte hende. Trods de mange medikamenter lykkedes det ikke at slå hende ihjel.

Han gjorde endnu et forsøg i maj sidste år, hvor han trængte maskeret ind i parrets hjem i Bangsebo nær Nykøbing Falster og angreb kvinden, sprøjtede hende i hovedet med peberspray og forsøgte at kvæle hende med en pude. Hun fik dog kæmpet imod, og det lykkedes hende at slå den 44-årige så hårdt i hovedet med en stavlygte, at han stak af.

Netop slaget gjorde, at politiet fattede mistanke til den 44-årige, fordi slaget tvang ham til at opdigte en historie om, at han var blevet overfaldet.

Byretten dømte manden til seks års fængsel for mordforsøg. Den dom blev straks anket, og torsdag vurderede landsretten så, at straffen skal hæves til syv år på grund af gentagende mordforsøg.

Manden indrømmede, at det var ham i huset den nat i maj, og at han blandede piller i samleverens kaffe. Men den 44-årige nægter fortsat, at det var forsøg på mord.