»Kære dronning, kære hustru, kære Daisy«

Prinsgemalen bød velkommen til gallataflet med varme ord til sin hustru, dronning Margrethe.

Prins Henrik holder tale for Dronning Margrethe ved gallataffelet på Christiansborg Slot søndag 15. januar 2012 i anledning af Dronning Margrethes 40 års regeringsjubilæum. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

Det var Prinsgemalen, der søndag aften havde til opgave at byde velkommen til de omkring 220 gæster ved gallataflet på Christiansborg i anledning af Dronningens 40 års jubilæum som regent.

- At den nuværende regent, vi fejrer i aften, er min kære hustru, gør min glæde endnu større, sagde prins Henrik.

- Vi har igennem disse 40 år delt mange gode og spændende oplevelser sammen, men også nogle vanskelige udfordringer. Men altid med engagement og følsomhed, sagde han videre.

Og prins Henrik lod vide, at han beundrer sin jubilerende hustru.

- Kære dronning, kære hustru, kære Daisy. Jeg er den første mand i riget til at beundre dig, sagde han.

I talen bød han velkommen til alle gæsterne. Det gjaldt både medlemmer af den kongelige familie, den danske regering og repræsentanter for det officielle Danmark.

- Alle vil vi sammen med det danske folk fejre en dronning, der har viet sit liv til Danmark, og til Grønland og Færøerne. En regent, der har vist de bedste evner til at gennemføre sin livsopgave: At virke for Danmark med ”Guds hjælp, Folkets kærlighed, Danmarks styrke”, sagde Prinsgemalen.

- Tillykke med jubilæet, som vi alle sammen vil gøre festligt, fordi vi synes, at du har fortjent at blive fejret.

Til slut udbragte prins Henrik en skål for Dronningen.

Blandt aftenens andre talere er statsminister Helle Thorning-Schmidt, og dronning Margrethe vil også selv holde en tale.