Kænguru-bestanden er eksploderet i Australien: Spis dem, siger ekspert

I dag lever der næsten dobbelt så mange kænguruer i Australien end for seks år siden. Vi skal reducere antallet og spise dem, siger ekspert.

I skal spise kængurukød. Det siger en ekspert efter antallet af Australiens nationaldyr er eksploderet. AFP PHOTO / FILES / WILLIAM WEST Fold sammen
Læs mere
Foto: WILLIAM WEST
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spis den lille kænguru. Det er ikke sådan, den velkendte børnesang »Stop den lille kænguru« lyder, men det er nu engang blevet til en løsning på et uforudset problem. Antallet af kænguruer i Australien er næsten fordoblet på ganske kort tid; for seks år siden var bestanden på 27 millioner hoppende dyr - i dag findes der 44 millioner af Australiens nationaldyr. Det skriver New York Daily News.

Den store stigning af kænguruer hænger sammen med store mængder af regn, hvilket har foråsaget en overflod af mad. Det store antal kænguruer betyder, at det hoppende dyr nu spiser mad, som andre arter har brug for. Og det truer den australske biodiversitet, ligesom den store bestand nu også betyder flere svage kænguruer, der vil dø og hvis kadavere vil rådne.

Det siger Professor Davis Paton fra University of Adelaide siger til ABC News Australia. Han mener, at løsningen kan være at spise dem.

»Hvis vi ikke dræber de mest svage kænguruer i flokken eller reducerer deres antal på en eller anden måde, mister vi en masse anden biodiversitet,« siger han og tilføjer:
»Hvis vi skal dræbe dyrene, gør vi det menneskeligt. Men vi bør måske også tænke på, hvad vi bruger de dræbte dyr til,,« siger Davis Paton og tilføjer, at en mulighed er at dræbe med henblik på at spise nogle af dem.

Det har været lovligt at spise kængurukød i Australien siden 1993.  Animal Liberation South Australia, en organisation mod dyremishandling, er uenige med professoren. De fortalte ABC Australia, at man i stedet bør sterilisere eller flytte dyrene. Bestanden er ikke kun vokset hurtigt. Den er vokset fra menneskene. Der bor nemlig 24 millioner borgere i Australien.