Kæmperegning på vej: Metrobyggeri kan blive to milliarder dyrere

Cityringen trues af et kæmpekrav fra hovedentreprenøren, som i værste fald kan gøre Cityringen næsten 10 procent dyrere.

Det københavnske metroprojekt Cityringen trues af et kæmpekrav fra hovedentreprenøren, som i værste fald kan gøre Cityringen næsten 10 procent dyrere, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Hovedentreprenøren Copenhagen Metro Team (CMT) har skriftligt orienteret bygherren, Metroselskabet, om, at man vil rejse ekstrakrav i størrelsesordenen 300 mio. euro eller mere end to mia. kroner. Desuden vil CMT rejse krav om tidsfristforlængelse.

CMTs skridt fremgår af Transport- og Bygningsministeriets halvårlige status over igangværende anlægsprojekter.

Metroselskabet bekræfter over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at CMT har orienteret om, at man vil rejse det betydelige ekstrakrav.

»Jeg kan bekræfte, at vi har modtaget et meget stort krav fra vores hovedentreprenør CMT. Det rejste krav er meget lidt dokumenteret, men det er vores umiddelbare vurdering, at vi vil afvise det. På grund af kravets størrelse har vi naturligvis informeret vores ejere,« siger teknisk direktør hos Metroselskabet Erik Skotting.

CMT mener ikke, at der er noget dramatisk i henvendelsen.

»Det er en helt normal procedure verden over i design-and-build projekter i den størrelsesorden. Vi har nu afleveret vores indspark i en proces, der først lige er begyndt. Vi mener, at der er tale om et rimeligt og berettiget krav,« siger Sigurd Nissen-Petersen, der er kommunikationschef i CMT.

Det samlede anlægsbudget for Cityringen er på 23,6 mia. kroner.