Kæmpe våbenlager beslaglagt på Østerbro

Politiet har endnu ikke overblik over et stort fund af våben og sprængstoffer i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiets særlige bandeenhed Task Force Øst har torsdag beslaglagt store mængder våben og sprængstof efter en ransagning af flere sammenhængende kælderrum på Østerbro, København.

- Vi fandt så meget, at vi på nuværende tidspunkt ikke har udarbejdet en endelig opgørelse over, hvad der blev fundet ved ransagningerne, fortæller politiinspektør Magnus Andresen, Task Force Øst, i en pressemeddelelse.

Foreløbigt er der tale om cirka 20 håndvåben, tre maskinpistoler, mindst ti halvautomatiske og almindelige rifler, våbendele, flere funktionsdygtige håndgranater, ca. 2 kg TNT-sprængstof, detonatorer, sprængsnor samt cirka 25 kg krudt og store mængder ammunition.

Hærens ammunitionsrydningstjeneste EOD har i samarbejde med Rigspolitiets Kriminaltekniske Center assisteret med undersøgelsen og rydningen af lokaliteterne.

En 50-årig mand, som kan sættes i forbindelse med lokaliteten, er anholdt. Ved ransagning af den anholdtes adresse i København blev der fundet yderligere en del ammunition, rifler og våbendele. Den 50-årige er ikke tidligere kendt af politiet.

Den anholdte fremstilles i grundlovsforhør ved retten i Roskilde i dag kl. 11.30.

- Af hensyn til sagens videre efterforskning vil vi begære, at grundlovsforhøret bliver holdt for lukkede døre, siger Magnus Andresen.

Ransagningen er sket som led i efterforskningen af en sag om handel med skydevåben til rocker- og bandemiljøet, hvori to personer sidder varetægtsfængslet.