K: »Sagen skal undersøges til bunds«

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nye oplysninger om kommunale embedsmænds deltagelse i luksusmiddage for skattekroner understreger nødvendigheden af, at udgifterne i Arena CPHX bliver endevendt én gang for alle.

Det mener det konservative medlem af Københavns Borgerrepræsentation Jakob Næsager. Som jurist havde han i sin tid sæde i det tilsyn under Indenrigsministeriet, som sammen med bagmandspolitiet udfærdigede anklageskriftet mod Peter Brixtofte i Farum-sagen. Her brugte den daværende Farum-borgmester store summer på bl.a. dyre vine.

Søndag sagde Jakob Næsager, at hele bilagssagen omkring Arena CPHX minder ham »uhyggeligt meget« om Farum-skandalen. Af samme grund krævede han også svar på, hvor meget Københavns Kommune selv har kendt til »overforbruget« i selskabet bag Ørestadens nye superarena.

De nye oplysninger om, at kommunale embedsmænd selv har deltaget i en Michelin-middag med Arena CPHX, vækker dog yderligere panderynker hos Jakob Næsager.

»Sagen bliver simpelthen ved med at udvikle sig. Det er et meget stort beløb, som de har været ude at spise for, og det skal selvfølgelig undersøges helt til bunds, hvorfor tre ansatte fra kommunen har været med til sådan en middag,« siger Jakob Næsager og understreger, at overborgmester Frank Jensen (S) bør redegøre for sagen i Borgerrepræsentationen.

Frank Jensen lod søndag via sin presseafdeling forstå, at han vil iværksætte en undersøgelse af, hvorvidt reglerne er blevet brudt i sagen. Det har dog ikke været muligt at få en kommentar fra overborgmesteren.

To forvaltningseksperter vurderer over for Berlingske, at middagen til de tre embedsmænd på restaurant Kadeau kan have karakter af bestikkelse. Det har ikke været muligt at få Københavns Kommunes kommentar til disse ekspertudtalelser.