K: Pia K. hjælper Helle Thorning

Der er åben splid i VKO-blokken. De Konservative anklager Pia Kjærsgaard for at hjælpe S med sine angreb på regeringens manglende forsvar for udlændingepolitikken.

Med sine gentagne og benhårde angreb på regeringen om udlændingepolitikken er Pia Kjærsgaard (DF) med til at hjælpe Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt til magten.

Sådan lyder anklagen nu fra de Konservative i det højspændte drama om dansk udlændingepolitik.

»Man plejer at have en vis loyalitet over for sine samarbejdspartnere. Men jeg synes Pia Kjærsgaard er vel rigeligt ude med krabasken. Hun prøver at skabe nogle modsætninger, som ikke er der, for vi vil også gerne fastholde den stramme udlændingepolitik,« siger politisk ordfører Henriette Kjær (K),

Hun tilføjer, at Pia Kjærsgaard og co. nok ville blive »temmelig fornærmede«, hvis VK-politikerne omtalte Dansk Folkeparti på samme måde, som de omtaler statsministeren.

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg vil dog ikke gå så langt som til at sige, at DF-angrebene hjælper S.

»Jeg mener ikke, at det på nogen måde hjælper Thorning,« siger hun.

Noget tyder dog på, at Venstre selv er splittet i spørgsmålet. Partiets EU-ordfører Michael Aastrup Jensen er nemlig enig med de Konservative i, at Pia Kjærsgaard i øjeblikket hjælper den røde blok.

»Dansk Folkeparti gør jo ikke ligefrem sagen mindre. Det gavner ikke regeringen i forhold til at få nogle andre temaer på dagsordenen. Så indirekte hjælper det oppositionen. Det skader dem i hvert fald ikke, at Pia Kjærsgaard render rundt og gør problemet større, end det er,« siger han.

DF fortsætter linjen
I Dansk Folkeparti har man dog ingen planer om at stoppe bombardementet. Inden Pia Kjærsgaard i går måtte forlade partiets sommergruppemøde med et ildebefindende, sagde hun:

»Det må stå helt klart, at vi fastlægger udlændingepolitikken i Danmark. Og at vi ikke kan omgøres af EU. Det går ganske enkelt ikke.«

Dansk Folkeparti kræver en løsning på problematikken om udlændingereglerne, inden finanslovsforhandlingerne går i gang.