K-ordfører: "Jeg har hørt, at personalet er negative"

Det er bekymrende, hvis pædagogerne i daginstitutionerne er for negative over for madordningerne. For det smitter af på forældrene, mener De Konservatives socialordfører, Vivi Kier, som afviser at handle.

Seks ud af ti forældre ønsker ikke nogen madordning i børnenes institution. Men det lader ikke til, at der er politisk handling på vej. Fold sammen
Læs mere
Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vivi Kier, De Konservatives Socialordfører, afviser her til morgen over for Berlingske Tidende at ændre madordningen i landets daginstitutioner, på trods af at et forældreflertal i seks ud af ti institutioner hellere selv vil smøre deres børns madpakker:

- Jeg vil ikke gøre noget, for vi har kigget på madordningen så mange gange nu, og forældrene har muligheden for at sige nej.

Hun erkender dog, at madordningen ikke har været en succes, og at den er for dyr, men placerer ansvaret hos både personalet og kommunerne:

- Jeg har hørt, at personalet er negative over for madordningen, og det er problematisk, hvis forældrene siger nej til madordningen af den grund. Jeg har også et indtryk af, at priserne er for høje. Men vi har lavet en ordning, hvor forældrene skal spørges og har mulighed for at sige nej - og det vælger de så at gøre. Men i sidste ende er det kommunernes ansvar, at madordningen fungerer, og at den ikke bliver for dyr, siger hun og fastholder, at hun ikke har i sinde at skride til handling.

Kritik af tvungen ordning

Madordningen blev aftalt mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance i forliget om Finansloven i 2008. Den blev siden mødt af massiv kritik både af forældre, daginstitutioner, kommuner og forligspartierne bag ordningen. Kritikken gik bl.a. på, at ordningen var tvungen.

Ordningen blev siden ændret, og forældrene har i dag mulighed for at takke nej, hvis de hellere selv vil smøre børnenes madpakker. Og det gør forældre i seks ud af ti institutioner, viser en undersøgelse, Politiken har foretaget. Formanden for KL's Børne- og Kulturforvaltning, Jane Findahl, ønsker ikke at kommentere undersøgelsen på nuværende tidspunkt.