K: Lad lyset skinne over Sundby Idrætspark så hurtigt som muligt

De Konservative i København blander sig nu i kampen om et lysanlæg i Sundby Idrætspark, der er Fremad Amagers hjemmebane. Lad os finde pengene allerede på næste års budget, lyder det fra partiet.

Sundby Idrætspark er hjemmebane for Fremad Amager. Fold sammen
Læs mere
Foto: Wikipedia

Det kan ikke gå for hurtigt med at få opført et lysanlæg i Sundby Idrætspark, så traditionsklubben Fremad Amager fortsat kan spille på hjemmebane på Englandsvej på Amager.

Så klar er beskeden fra den konservative gruppeformand i Københavns Kommune, Jakob Næsager, der opfordrer de andre politikere i kommunen til at bakke op om at få opført et lysanlæg i Sundby Idrætspark allerede næste år.

Idrætsparken er ejet af kommunen og er hjemmebane for Fremad Amager, der spiller i 1. division.

Meldingen kommer, efter at bl.a. Berlingske har beskrevet, hvordan Socialdemokratiet med overborgmester Frank Jensen i spidsen vil finde fire millioner kroner på budgettet for 2018 for på den måde at sikre, at der kommer lys over Sundby Idrætspark.

Jakob Næsager henviser til, at kommunen pga. finansloven for 2017 bliver nødt til at gennemgå budgettet for næste år påny. Finansloven bliver formentlig vedtaget senere på ugen.

K-gruppeformanden mener, at det »må være muligt« at finde de måske fire millioner til et nyt lysanlæg på et anlægsbudget på 3,5 milliarder kroner.

Hvorfor har du ikke været ude med meldingen tidligere?

»Da vi forhandlede budgettet, var der ikke opbakning til at finde pengene til Sundby Idrætspark. Men nu er der ved at være politisk opbakning, fornemmer jeg. Og når der er den politiske vilje, er der ingen grund til at vente til 2018. Så kan vil ligeså godt komme i gang næste år,« siger han.

Som tidligere omtalt i Berlingske har Fremad Amager forgæves forsøgt at få Københavns Kommune til at finansiere et lysanlæg i Sundby Idrætspark. Klubben skal nemlig have et lysanlæg for at kunne fortsætte med at spille på hjemmebane i 1. division eller – måske - i den bedste række.

I øjeblikket har Fremad Amager dispensation af DBU og Divisionsforeningen til at spille uden lysanlæg. Klubben frygter, at den ikke kan få dispensation til endnu en sæson næste år uden lysanlæg.

Sker det, risikerer Fremad Amager enten at blive tvangsnedrykket til Danmarksserien. Eller klubben kan vælge at spille sine hjemmebanekampe i Valby eller Tinbjerg, hvor der er de rette lysanlæg.

I øvrigt kræver Viasat også lys på et stadion for at kunne transmittere kampe på TV. Derfor måtte Fremad Amager for nylig leje et transportabelt lysanlæg til 250.000 kroner, så klubbens pokalkamp mod FC Midtjylland kunne blive vist på TV.