K: Hashcaféer er hasard med udsatte

Den konservative sundheds- og omsorgsborgmester Mogens Lønborg kalder forsøg med hashcaféer for hasard med socialt udsatte.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en overordentlig dårlig idé at åbne hashcaféer i København for at bekæmpe den kriminalitet, som salg af hash forårsager.

Den konservative sundheds- og omsorgsborgmester Mogens Lønborg reagerer skarpt imod forslaget fra sin borgmesterkollega Mikkel Warming, som er åben over for hashcaféer, der sælger hash dyrket af det offentlige på udvalgte marker.

- Han spiller hasard med de socialt udsatte. Dem, der er ressourcesvage og flygter fra virkeligheden med rusmidler, har ikke meget at stå imod med, og de bliver lette ofre. Dem taber man. De stærke, der kan sidde og diskutere de seneste litteraturudgivelser i en hashrus, skal nok overleve. Men dem, han spiller hasard med, er dem, som socialborgmesteren burde værne om. Derfor er jeg lodret uenig, siger Mogens Lønborg

Mikkel Warmings forslag kommer efter, at Socialforvaltningen i København har lavet en redegørelse om muligheden for legal brug af hash på særlige caféer. De Konservative stemte for, at redegørelsen skulle laves, men det ændrer intet for Lønborg.

- Jeg stemte for, at vi blev klogere, men der er ikke kommet noget frem, der har ændret mit synspunkt. Det havde jeg nok heller ikke forventet, siger Lønborg.

Dansk Folkeparti stejler også over forslaget.

- Det kan absolut frarådes. København bliver Europas centrum for narkohandel, og det er skruen uden ende på både det kriminelle og det sundhedsmæssige område, siger Finn Rudaizky fra DF.

/ritzau/