K-bagland: Valg eller skattelettelser

Det konservative bagland ser hellere et folketingsvalg end et kompromis om topskatten med DF.

Det er meldingen fra 8 ud af 10 adspurgte kredsformænd, som borsen.dk har talt med.

Kredsformændene mener dermed, at Bendt Bendtsen ikke skal rokke sig en tomme i forhold til de indrømmelser, han efter hårde kampe fik gennemtrumfet i forhandlingerne med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om skattelettelser.

Hvis Dansk Folkeparti ikke vil være med til at sænke topskatten, ser 8 ud af 10 i det konservative bagland et valg som det eneste alternativ.

Kredsformændene ønsker altså ikke, at De Konservative fortsætter i regering med Venstre, hvis Dansk Folkeparti ikke retter ind og accepterer skattelettelserne, der har stået øverst på den konservative dagsorden igennem mange år.

Det konservative bagland mener, at Bendt Bendtsen har klaret forhandlingerne med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) om skatteforslaget ved 2015-planen godt.

8 ud af de 10 konservative kredsformænd, som borsen.dk har talt med, mener, at partiformand Bendt Bendtsen i forhandlingerne med Venstre har fået indfriet De Konservatives krav om skattelettelser.

Men de konservative kredsformænd er langt fra enige om, om Bendt Bendtsen med skatteomlægningen på 10 mia. kr. har været ambitiøs nok. Halvdelen af de 10 adspurgte kredsformænd mener, at Bendt Bendtsen skulle have stillet yderligere krav til skatteomlægningen.

Den anden halvdel mener derimod, at Bendt Bendtsen har været ambitiøs nok ud fra de realpolitiske muligheder, han har ved skatteforhandlingerne.

Bendt Bendtsen har mødt omfattende kritik fra flere sider, siden regeringen fremlagde sit skatteudspil i går.

Politisk kommentar Niels Krause Kjær vurderer over for borsen.dk, at Bendt Bendtsen reelt har trængt sig selv så langt op i en krog, at han ikke kan give indrømmelser på topskatten over for Dansk Folkeparti.

"Situationen og problemet for De Konservative er, at Bendt Bendtsen ikke har noget bakgear i forhandlingerne med Dansk Folkeparti. Han har derfor reelt ikke noget valg i forhold til indrømmelser på skatteområdet," siger den tidligere politiske rådgiver for Det Konservative Folkeparti til borsen.dk.

Niels Krause Kjær forventer et valg inden for få uger.

"Der bliver ikke noget forhandlingsresultat, og det betyder, at der kommer valg," siger Niels Krause Kjær til borsen.dk.

Kilde: Børsen.dk