Jyske folkeskoler evakueret efter bombetrusler

Både Rønde Skole på Djursland og Rolf Krakes Skole i Holstebro har modtaget bombetrusler mandag.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Rønde Skole på det sydlige Djursland har modtaget en bombetrussel, og alle er evakueret fra skolen. Det oplyser Østjyllands Politi.

»Bombetruslen blev indtelefoneret af en engelsktalende kvinde klokken 12.00,« siger pressemedarbejder Marianne Morgen hos Østjyllands Politi.

Bombehunde og Forsvarets ammunitionsryddere er mandag eftermiddag på skolen for at undersøge den for eventuelt sprængstof.

»Alle lærere og elever er bragt til Rønde Idrætscenter,« siger Marianne Morgen.

Rønde Skole er en folkeskole med cirka 550 elever på 0. til 10. klassetrin. Den ligger cirka 30 kilometer nordøst for Aarhus.

Rønde er en del af Syddjurs Kommune. Kommunens skole- og dagtilbudschef, Per Viggo Larsen, fortæller, at skolen straks iværksatte sin beredskabsplan, da den modtog truslen mandag middag.

»Skolen ville selvfølgelig ikke gå på kompromis med elevernes og lærernes sikkerhed,« siger Per Viggo Larsen.

Også Rolf Krakes Skole i Holstebro har mandag modtaget en bombetrussel.

Alle skolens elever og ansatte er evakueret, og ammunitionsryddere og sprængstofhunde er sendt til stedet. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

»Lidt efter klokken 12 modtog en af skolens ansatte et opkald, hvor en person på engelsk advarede om, at der var placeret en bombe på skolen,« siger kommunikationsrådgiver Jeanette Bülow fra Midt- og Vestjyllands Politi.

660 elever og 70 ansatte er tilknyttet Rolf Krakes Skole.

Efter evakueringen bliver elever fra 0. til 4. klasse passet i Stadion Hallen i Holstebro, hvor de kan hentes af deres forældre. Resten har fået fri.

Forsvarets ammunitionsryddere bistår politiet i forbindelse med bombetrusler ved hjælp af fjernstyrede robotter. De kan undersøge og uskadeliggøre genstande, der mistænkes for at være bomber.

Senest opdateret kl. 14.46.

/ritzau/

MERE FØLGER...