Jysk kommune betalte 1,3 mio. for foredrag - næsten ingen købte billet

Det kostede Ringkøbing-Skjern Kommune 1,3 millioner kroner at få den tidligere amerikanske vicepræsident Al Gore til at gå på scenen i kulturcentret for at tale om klimaforandringer.

Al Gore var som ventet en dyr herre at få til Ringkøbing-Skjern. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHINA STRINGER NETWORK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser en aktindsigt, som Dagbladet Ringkøbing-Skjern har begæret.

Statsforvaltningen har netop truffet afgørelse i sagen, som tvinger borgmester Iver Enevoldsen (V) og kommunen til at offentliggøre prisen. Det sker efter at Dagbladet i flere omgange klagede til Statsforvaltningen over hemmeligholdelsen af Gores honorar.

»Vi retter os naturligvis efter Statsforvaltningens afgørelse. Vi har ingen intentioner haft om at holde prisen hemmelig. Vi har jo også hele tiden oplyst, hvor stort underskuddet blev på hele arrangementet. Men det var en betingelse i kontrakten, som vi accepterede. Det skal vi med Statsforvaltningens afgørelse være opmærksomme på en anden gang,« siger Iver Enevoldsen.

Borgmesteren vil ikke gætte på, hvilke konsekvenser det til få for Ringkøbing-Skjern Kommune, at foredragsprisen nu er offentlig.

»Vi retter os efter Statsforvaltningen, om vi risikerer et sagsanlæg, har jeg ingen mening om,« siger borgmesteren.

FNs tidligere våbeninspektør Hans Blix, som også gav foredrag ved det samme arrangementet, kostede kommunen 149.000 kroner.

Dagen med Al Gore og Hans Blix gav Ringkøbing-Skjern Kommune et samlet underskud på 1,46 millioner kroner. Det lykkedes i øvrigt aldrig at få udsolgt til arrangementet i kulturcentret i Skjern. Derfor valgte kommunen at fylde mange af de tomme pladser i salen om med skoleelever.