Jyllands-Posten nægtet adgang hos Hizb ut-Tahrir

Jyllands-Posten fik ikke lov til at komme ind til den muslimske organisation Hizb ut-Tahrirs møde i København lørdag.

Hizb ut-Tahrir afholder debatmøde i Nørrebrohallen oven på terrorangrebet i København, lørdag den 28. februar, 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da en journalist og en fotograf fra Jyllands-Posten lørdag mødte op til et pressemøde, som den muslimske organisation Hizb ut-Tahrir holdt i Nørrebrohallen i København, blev de afvist i døren. Muhammedtegningerne er ikke glemt af organisationen. Det skriver bt.dk.

Hizb ut-Tahrir holdt pressemødet for at give deres bud på, hvor muslimerne står efter ugers massiv debat og dækning af terrorangrebet i København for to uger siden. Her blev to dræbt og fem såret, da den nu afdøde Omar Abdel Hamid El-Hussein både angreb et debatarrangement på Østerbro og den jødiske synagoge i København.

Men da de udsendte for Jyllands-Posten dukkede op til stedet, blev de stoppet i døren og fik at vide, at de ikke var velkomne.

Da Jyllands-Posten efterfølgende mødte medierepræsentanten for Hizb ut-Tahrir, Junes Koch, på parkeringspladsen foran Nørrebrohallen, fik de en forklaring på, hvorfor de blev stoppet.

»Vi har et principielt forbud mod Jyllands-Posten. Det stammer tilbage fra tegningerne,« sagde Junes Koch til avisen.

Hizb ut-Tahrir har været i centrum for et stormvejr siden terrorangrebet for to uger siden.

Et flertal på Christiansborg med justitsminister Mette Frederiksen (S) i spidsen vil have rigsadvokaten til igen at undersøge, om organisationen kan forbydes og tvangsopløses i Danmark, skriver Berlingske.

Årsagerne til det er flere.

For det første har Hizb ut-Tahrir sagt, at man nægter at tage afstand fra terrorangrebet. Og for det andet er det beskrevet i flere medier, at Omar El-Hussein er kommet i Hizb ut-Tahrirs moske i Heimdalsgade på Nørrebro, hvor en imam dagen før terrorangrebet opfordrede til, at man gik i krig mod jøder.

I weekenden 14. og 15. februar mistede to mennesker livet under terrorangrebene. 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein blev selv skudt og dræbt af politiet tidligt om morgenen søndag 15. februar.