Justitsministeren væmmes over romaers mafia-metoder: Vi skal dette uvæsen til livs

Københavnske hjemløse, der oplever at blive vækket om natten og blive opkrævet penge af romaer og østeuropæere for at overnatte på gaden. Det har fået justitsministeren til tasterne på Facebook.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K). (Arkiv) Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hjemløse André Christensen overnatter sammen med kæresten Linda ved Seven Eleven på Nørreport Station, men det er ikke altid, at de får lov til at sove i fred.

To gange på to måneder har André oplevet, at hans sovepose blev flået af ham og tre personer, hvorefter han blev forklaret, at han skulle betale dem, hvis han vil overnatte på stationsarealet.

»You have to pay if you stay here,« lød beskeden på gebrokkent engelsk.

Og det har fået justitsminister og selverklæret tryghedsminister, Søren Pape Poulsen (K), til tasterne på Facebook:

»Hvad er det for noget! Vores hjemløse medborgere er nogle af de mest udsatte i det her land, som fortjener vores støtte og respekt.«

Hjemløse André Christensen føler sig sikker på, at det er romaer, der forstyrrer han og kærestens nattesøvn. Selv kalder han det »mafia-metoder.«

Episoderne er ikke ukendte for de hjemløses landsforening, SAND Hovedstaden, eller foreningen Månestrålerne, som indsamler tøj, sko og møbler til hjemløse. Og det vækker væmmelse hos justitsminister, Søren Pape Poulsen:

»Jeg væmmes ganske enkelt over den adfærd nogle mennesker tilsyneladende finder ok.«

Ministeren lover at se på politiske muligheder, der kan løse problemet og give André og kæresten deres nattesøvn tilbage:

»Jeg lover at se på alle muligheder, der gør at vi kommer dette uvæsen til livs,« afslutter Søren Pape Poulsen opslaget på Facebook.

Betalingen, romaerne afkræver André og kæresten for en overnatning, lyder på 500 kroner, hvilket tilsvarer prisen for en overnatning på Danhostel Bellahøj.

Du kan læse hele artiklen med André Christensen her.