Justitsminister har flere spørgsmål om eid-bål

Politiet tillod ved en fejl en gruppe muslimer at holde bål ved Gribskov trods afbrændingsforbud.

(ARKIV) Politidirektør, Jens-Christian Bülow, fra Nordsjællands Politi, den 10. maj 2016. Det var politiet, der 16. juni om morgenen gav tilladelse til, at et bål i Gribskov, tændt i anledning af den muslimske eid-fest, kunne fortsætte, til trods for at der var afbrændingsforbud på grund af tørken. Det var en fejl, erkender politiet. Det fremgår af redegørelsen, at politiet i begyndelsen ikke var klar over, at bålet havde noget med den muslimske højtid eid at gøre. Beslutningen under de samme omstændigheder ville have været den samme, hvis der havde været tale om et sankthansbål, skriver politidirektør Jens-Christian Bülow i redegørelsen, som som Ritzau har fået aktindsigt i fredag den 6. juli 2018.. (Foto: Carsten Lundager/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Carsten Lundager

Det var en fejl, og vi beklager.

Sådan skriver Nordsjællands Politi i en redegørelse til justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om håndteringen af en bålfest i Gribskov, der fandt sted i juni.

Men redegørelsen bliver ikke det sidste, politiet kommer til at høre fra justitsministeren om den sag.

»Sagen rejser dog stadig en række spørgsmål. Spørgsmål, som jeg i den kommende tid vil stille til politiet,« udtaler justitsministeren i en skriftlig kommentar.

Fejlen, som politiet erkender at have begået, består i, at den første patrulje, der blev sendt ud til stedet, gav festdeltagerne lov til at fortsætte med bålet.

Men politiet havde ikke beføjelser til at dispensere fra afbrændingsforbuddet, fremgår det af redegørelsen.

Derfor troede folk ved festen, at de havde lov til at holde bål. Da brandvæsenet senere blev tilkaldt af en borger og ville slukke bålet, nægtede festdeltagerne at lade dem gøre det.

/ritzau/