Jurister flygter fra klagenævn efter tvangsflytning til Viborg

Seks jurister i Energiklagenævnet har sagt op på grund af udflytning. Tab af viden, advarer Dansk Energi.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Én jurist. Med under et års anciennitet.

Det er, hvad der er tilbage i Energiklagenævnet, efter at det blev klart, at det om et år skal rykke fra København til Viborg.

Normalt er der syv jurister, men seks har valgt at sige op, efter at regeringen besluttede at flytte 3900 statslige arbejdspladser ud i landet.

Det skriver Djøfbladet.

Ifølge klagenævnet betyder det, at det ikke kan overholde den nuværende målsætning om en sagsbehandlingstid på højst syv måneder. Og det er en kedelig situation, siger nævnets formand, Poul Egan, der er dommer ved Frederiksberg Ret.

- Nævnet er en lille, højt specialiseret myndighed, hvor man ikke lige kan flytte rundt på nogle folk i nogle afdelinger for at få løst problemet, siger han til Djøfbladet.

Energiklagenævnet hører under Miljø- og Fødevareministeriet, og her lyder det fra afdelingschef Charlotte Ahrendt Steen, at man vil fokusere på, at klagerne bliver mindst muligt påvirket af den store udskiftning.

- Det er naturligvis en situation, som skal håndteres hurtigst muligt af hensyn til dem, der vil og har indbragt afgørelser til prøvelse i nævnet, siger hun til Djøfbladet.

Men ifølge vicedirektør i Dansk Energi Anders Stouge er det stærkt bekymrende, da det er et stort videnstab.

- Energi er et meget komplekst område, som kræver, at man har specialkompetencer for at kunne lave afgørelser på området, siger han til Ritzau.

- Det er kompetencer, man opbygger over en vis periode og ikke noget, man bare hiver ned fra en hylde. Derfor er det en kritisk situation, vi står i. Vi kan ikke i fremtiden leve uden et meget kompetent klagenævn.

Og det vil betyde, at virksomheder og varmeværker vil mærke forsinkelser i afgørelser af deres sager, siger Sara Vergo, formand for Djøf Offentlig.

- Det er en forudsigelig bagside af flytteprojektet. Vi er selvfølgelig glade for, at vores medlemmer kan finde nye job, men når folk søger væk, vil der være tab af viden, siger hun til Ritzau.

/ritzau/