Juni og juli bliver varme og tørre

Frem med grillen og pak strandtasken. DMIs langtidsprognose ligner en gentagelse af ommeren i 2013 med meget solskin og mindre regn.

Foto: Andreas Beck
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskere, der ikke allerede har fået styr på sommertøj og grillkul, må hellere komme i gang.

Både strandløver og grillpølser skal stege til sommer, for der venter nemlig både solskin og varme temperaturer, fortæller DMI, der er klar med nye prognoser for sommersæsonen.

»I juni vil vi få dagstemperaturer på omkring 20 grader i gennemsnit. Det er en dejlig temperatur for den måned, der normalt ligger på omkring 18 grader i snit. Og sådan ser det faktisk også ud til at blive i juli,« siger Martin Lindberg, der er energi- og erhvervsmeteorolog hos DMI.

Danskerne skal også huske at vande haven og altankasserne i sommermånederne, for der kommer formodentlig heller ikke mange regndage i forhold til normalen.

»Der kommer højtryk over Nordsøen, og det betyder, at vi ikke får en masse regnvejr ind fra vest. Derfor tror jeg, vi får en sommer, der bliver tørrere end normalt,« siger Martin Lindberg.

»Det plejer at være sværere at forudse nedbør sammenlignet med temperaturer. Men det tørre vejr ser lige nu ud til at dominere. Man kan sammenligne det med sommeren i 2013, hvor der var meget solskin og mindre regn. Der bliver ikke hedebølger, men dejligt sommervejr,« fortæller han.

Prognosen for den sidste sommermåned, august, er stadig meget usikker, men også her tegner meteorologerne et lunt og solrigt billede.

»I august er der også en tendens til lidt varmere, tørrere og mere solrigt vejr end normalen,« forudser Martin Lindberg.