Julie jubler over grønlandske tvillingnavne

Grønlandske Julie Berthelsen hedder selv Ivalo ligesom den lille prinsesse. Og hendes kæreste hedder Minik.

- Jeg har haft en lille griner over, at hun hedder Ivalo. Det er endda stavet på samme måde som mit grønlandske navn, og selvom det intet har med mig at gøre, er jeg pavestolt og meget rørt, siger Julie Berthelsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De royale tvillinger har begge fået et grønlandsk navn som tredje navn, og det vækker jubel hos sangerinden Julie Berthelsen.

- Jeg havde gåsehud i en halv time efter, siger hun til Ritzau.

Julie hedder nemlig selv Julie Ivalo Broberg Berthelsen, og deler dermed navn med prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda.

- Jeg har haft en lille griner over, at hun hedder Ivalo. Det er endda stavet på samme måde som mit grønlandske navn, og selvom det intet har med mig at gøre, er jeg pavestolt og meget rørt, siger Julie Berthelsen.

Også Julies kæreste deler nu navn med et medlem af kongefamilien. Han hedder Minik, ligesom den lille prins i dag er blevet døbt som sit tredje navn.

- Tænk engang, at de første royale med grønlandske navne har mit og min kærestes navne. Det er virkelig utroligt, og jeg er så beæret og glad. Min kæreste var meget overrasket, men tog det stille og roligt.

- Dog tror jeg ikke helt, han forstår, hvor stort det egentlig er, griner Julie.

Hun sad i lufthavnen og ventede på et fly, da hun blev midtpunkt i en sand telefonstorm fra venner og veninder.

Sangerinden tror helt bestemt, at kronprinsparret har valgt de to grønlandske navne på grund af kronprins Frederiks stærke tilknytning til Grønland.

- Jeg har det virkelig dejligt med, at de har fået grønlandske mellemnavne. Jeg sidder i Grønland i dag i forbindelse med noget arbejde, og jeg kan rapportere, at Grønland jubler og er rørt til tårer, siger Julie Berthelsen.

Hun fortæller, at Ivalo og Minik ikke skal betyde noget specielt. For hende er det blot pæne, grønlandske navne, der ikke skal tillægges en betydning.

Ikke desto mindre er hun meget beæret over kronprinsparrets navnevalg.

- Der er ingen tvivl om, at vi elsker kronprinsen og hans familie lige så højt, som han altid har elsket os og vort land, fortæller Julie Berthelsen og fortsætter:

- Jeg vil gerne vove at påstå, at det er Hans Højheds gestus til hans Grønland, og det skal de vide varmer mere end han måske ved.

/ritzau/