Juletræssagen: 400 beboere valgte ny formand

Flertallet fra Egedalsvænge i Kokkedal har valgt en ny formand, efter den tidligere har sagt farvel på grund af sagen om bestyrelsens nej til det årlige juletræ. Og stort set hele den gamle bestyrelse er genvalgt.

Ekstraordinært møde Kokkedal. Der bliver højst sandsynligt valgt ny bestyrelse, og der kommer sandsynligvis en løsning på juletræssituationen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankoen var aflyst i Egedalshallen i Kokkedal onsdag aften. Alligevel var omkring 400 mennesker samt et talstærkt politiopbud mødt op. Afdelingsbestyrelsen havde kaldt til ekstraordinært afdelingsmøde, hvor ny bestyrelse og den omdiskuterede juletræssag var på programmet. Et møde, som trak ud, og hvor kun beboere fra Egedalsvænge måtte deltage. Men en ny formand blev valgt, skriver BT.

I snart fire uger har Egedalsvænge været i skudlinjen for lidt af hvert, efter at afdelingsbestyrelsen med et smalt muslimsk flertal stemte nej til det årlige juletræ efter at have brugt 60.000 kroner på den muslimske højtid Eid-festen. Det har blandt andet resulteret i rasende folketingspolitikere på højrefløjen, en smadret TV 2-sendevogn og hærværk mod afdelingsbestyrelsens formand, Karin Leegaard Hansens, lejlighed.

Kort efter klokken 21 onsdag aften kom en beboer Svend Erik Meiner fra Egedalsvænge ud fra mødet for at orientere pressen - heriblandt flere udenlandske medier, som sagen også havde fundet vej til - om stormødet, der efter tre timer stadig var i gang.

- Nu er der blevet valgt ny formand. Det blev Anders Brøgger, som også sad i bestyrelsen før. Han blev valgt med 257 stemmer ud af 476. Nu skal der så vælges ny bestyrelse, lød det fra beboeren ifølge BT.

Bestyrelsen er nu også valgt, og det blev et genvalg af stort set hele den tidligere bestyrelse, oplyser TV 2 News. Dermed er der fortsat et muslimsk flertal.

Den nye formand blev valgt, efter at daværende formand Karin Leegaard Hansen har valgt at trække sig på grund af hele juletræsmiseren og nu flytter til Jylland.

Tidligere på dagen fortalte hun til Ekstra Bladet, at hun havde modtaget trusler og havde svært ved at få en hverdag til at fungere.

- Vi har opsagt lejligheden og fundet et nyt sted i Jylland og flytter så hurtigt som muligt. Jeg vil gerne herfra som et normalt menneske og ikke som en psykisk syg, sagde hun.

Om Egedalsvænge får det kontroversielle juletræ er endnu uvist. Men på lørdag inviteres der til julefest i Egedalshallen. Og her vil der være et juletræ. Arrangement falder sammen med en demonstration, hvor blandt andet Anti-Fascistisk Aktion og Stop Islamisering af Danmark deltager og er sat i værk på baggrund juletræssagen.