Julekaos: Utilfredse gæster harcelerer over propfyldt Tivoli

Hvad der i weekenden skulle være et hyggeligt besøg i havens juleskær, beskrives som et rent »kaos«. Tivoli understreger dog, at de aldrig lukker flere gæster ind, end stedet kan bære.

Tivoli åbnede op til julesæsonen 19. november. På Facebook kritiseres Tivoli nu for at have lukket for mange mennesker ind i den forgangne weekend. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Decembers Tivoli er normalt et hyggeligt gensyn med tusindvis af brændende julelys, juleboder, juleglade børn og masser af godt til ganen i form af kaneldryssede churros, æbleskiver og gløgg. Flere af gæsterne havde dog en ganske anden oplevelse i den forgangne weekend.

»Kaos«, »rædselsfuldt«, et »mareridt«, vanvittige køer.

Sådan beskriver flere gæster deres besøg i Tivoli lørdag 3. december på Tivolis Facebook-side. Her kritiserer de haven for at lukke for mange mennesker ind og sætte sikkerheden over styr.

»Haven er stadig smuk som altid, men grådighed af indtægter og salg tog ligesom over på denne dag, og det synes jeg som forbruger ikke kan være rigtigt. Måske skulle man overveje at lukke det antal mennesker, der passer til haven,« skriver gæsten Lone Vange Jørgensen blandt andet og spørger, om det overhovedet er lovligt at lukke så mange mennesker ind.

Lone Vange Jørgensen bakkes op af en anden Tivoli-gænger, som forklarer, at hun »aldrig har oplevet noget lignende«, og at »folk nærmest tyede til vold for at komme frem«.

Og sådan fortsætter kritikken med at rasle ned over Tivoli.

En enkelt Facebook-bruger har endda lagt en video op på Tivolis Facebook-side, der viser den massive kø ved hovedindgangen lørdag aften.

Både til Ekstra Bladet og Berlingske fortæller Tivoli, at de var forberedte på det store antal besøgende i den forgangne weekend.

»Lørdage i december kan være store besøgsdage, især hvis man som i lørdags har solskin og blå himmel. Som gæst kan man også overveje at besøge os på fredage og søndage, hvor der ofte ikke er lige så mange gæster som på lørdage,« siger Tivolis pressechef, Torben Plank, til Berlingske.

Han roser gæsterne for at være gode til at tage hensyn til hinanden og beroliger dem med, at man ikke går på kompromis med sikkerheden i Tivoli.

»Vi lukker aldrig flere ind, end Tivoli kan bære. Sikkerhed kommer altid først,« siger han.