Jul på Bakken

Julemændene trodser i disse dage den danske sommer og mødes til deres årlige verdenskongres på Bakken. I år fejres 50-års jubilæum.

Nissemor Jette Ohlin strikker løs på et halstørklæde til Julemanden. Rekorden på ti meter skal slås. Foto: Linda Henriksen Fold sammen
Læs mere

Karruseltur og pebernødder lige nu byder en tur på Bakken på mere end de almindelige forlystelser.

Frem til i morgen afholder julemændene nemlig deres traditionsrige verdenskongres i forlystelsesparken.

Arrangementet startede i går med et optog gennem Bakken. I spidsen gik Pjerrot og oldermanden for Dansk Julemands Laug, og som en særlig hæder fik laugets æresjulemand lov til at føre an sammen med dem.

Derefter åbnedes der op for løjerne Julemændenes verdenskongres på Bakken blev stiftet af den selvudråbte professor Christian Jørgen Tribini for halvtreds år siden, og for at fejre jubilæet aflagde hans datter Aase Tribini arrangementet et visit. Blandt de andre prominente gæster var præsidenten for Santa Claus of Greenland og alverdens nissebørn.

En af de største events var starten på tre dages stafetstrik, hvor flittige nissekoner strikker et halstørklæde til Julemanden. Hvis de vil slå rekorden, skal tørklædet være mere end ti meter langt på onsdag.

I formiddag vil Julemanden tjekke badevandet i havnebadet ved Fisketorvet og underholde både Havnebadets og Fisketorvets gæster. Om eftermiddagen vil der på Bakken bl.a. være bagning af pebernødder, ansigtsmaling og sceneshow.

I morgen afholdes selve kongresdelen, hvor vigtige emner som grydeskeernes størrelse, beskatning af julegaver og datoen for juleaften debatteres. Derefter kåres årets julemand. Resten af dagen byder på masser af juleløjer før den store julefest.