JP/Politikens Hus skærer 55 redaktionelle stillinger

Sparerunde betyder blandt andet farvel til samtlige fastansatte fotografer og layoutere på Ekstra Bladet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

København. JP/Politikens Hus skærer omkring 55 redaktionelle stillinger i den kommende sparerunde. Det har ledelsen fortalt medarbejderne på Politiken, Jyllands-Posten og Ekstra Bladet torsdag eftermiddag.

Det skriver fagbladet Journalisten.

Ifølge en pressemeddelelse fra Politiken vil spareøvelsen resultere i nedlæggelsen af flere end 40 stillinger.

- Politiken mærker som resten af branchen den strukturelle udvikling på annoncemarkedet. Det tager vi nu konsekvensen af, udtaler ansvarshavende chefredaktør Christian Jensen i pressemeddelelsen.

Af de 40 nedlæggelser vil 25 bestå af redaktionelle stillinger. Morgenavisen Jyllands-Posten skal skære 20, mens Ekstra Bladet skærer 10 redaktionelle stillinger.

Ekstra Bladet siger ifølge Journalistens oplysninger farvel til samtlige fastansatte layoutere og fotografer.

Besparelserne skyldes blandt andet faldt i printannoncesalget og er ifølge mediet Mediawatch de største siden finanskrisen.

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus Stig Krik Ørskov afviser dog, at mediehuset er i krise og understreger, at mediehuset stadig har en sund økonomi.

- Vi gør det her for at tilpasse os en markedsudvikling, så vi kan opretholde de positioner, vores titler har, siger han til Mediawatch.

- Det er ikke en virksomhed i krise, men en koncern, der har skruet noget op for de digitale investeringer de senere år, og som tager bestik af, at den digitale transformation er accelereret i år, hvilket har presset printforretningen mere end forventet.

/ritzau/