Journalistforbund giver ledelsessvigt skyld for Se og Hør-sag

Kun en journalist ud af en række Aller-medarbejdere, der kender til tys-tys-kilden, mister jobbet. Det glæder Dansk Journalistforbund, der også maner til selvransagelsen i journalistbranchen.

DJs formand Mogens Blicher Bjerregård maner til selvransagelse i journaliststanden ovenpå Se og Hør-sag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Størstedelen af de Aller-journalister, der på grund af Se og Hør-skandalen har været sendt hjem i næsten to måneder, kan ånde lettet op. De har ikke mistet deres job, selv om undersøgelsen konkluderer, at en række af journalisterne i varierende grad kendte til tys-tys-kilden.

Hos Dansk Journalistforbund glæder man sig over, at kun en journalist er blevet afskediget. Herudover er en redaktionschef på Se og Hør blevet afskediget, det samme gælder en chef i økonomiafdelingen. 

»Jeg synes, at undersøgelsens konklusioner mest af alt påpeger det ledelsessvigt, der har været på Se og Hør, og jeg er tilfreds med, at Aller tager konsekvensen af det,« siger Mogens Blicher Bjerregård i en pressemeddelelse.

DJ har gennem hele forløbet hjulpet medlemmerne på Se og Hør med deres ansættelsesretlige forhold. Forbundets konsulenter har således været bisidder ved den undersøgelse, som Aller har foretaget, og hvor en række medlemmer er blevet udspurgt om deres kendskab til den ulovlige kilde i Nets.

Selvransagelse i journaliststanden

Mogens Blicher Bjerregård fremhæver, at sagen bør bruges til journalistiske diskussioner i den kommende tid. Etikken skal efter hans mening højere op på dagsordenen.

»Der er ingen tvivl om, at hele mediebranchen er påvirket af, hvad der er sket på Se og Hør, hvor der er brug for en kulturændring. Vi skal sørge for, at sagen bruges til at øge den etiske bevidsthed i journalistik og i omgangen med kilder,« siger Mogens Blicher Bjerregård.