Journalist melder sig ind i parti for at stille bryllupsspørgsmål til spidskandidat

Radio24syv tog nye metoder i brug for at stille spørgsmål til Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Hun har, ligesom tidligere borgmester Anna Mee Allerslev, lånt et lokale på Københavns Rådhus gratis i forbindelse med sin bryllupsreception for fem år siden.

Venstres spidskandidat i København Cecilia Lonning-Skovgaard lånte også et lokale kvit og frit til sin bryllupsreception i 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere integrations- og beskæftigelsesborgmester i København Anna Mee Allerslev (R), har for nylig forladt sin post efter en række belastende sager.

Det hele begyndte med et bryllup og i forlængelse heraf en bryllupsreception i Københavns Rådhus’ rådhushal, som normalt koster 65.000 kr. at leje, men som Anna Mee Allerslev lånte kvit og frit.

Den mulighed, som Rådhusets politikere på et møde for flere år siden forærede sig selv, er Allerslev ikke det første medlem af Borgerrepræsentationen, der har benyttet sig af.

Det har Berlingske beskrevet flere gange.

Også Venstres spidskandidat ved det forestående kommunalvalg Cecilia Lonning-Skovgaard lånte et lokale til sin bryllupsreception, den såkaldte festsal, på Rådhuset tilbage i 2012.

Det har Radio24syv haft spørgsmål til, og mediet har eftersigende ringet, sms’et, kontaktet pressetjenester og lagt telefonsvarerbeskeder i et forsøg på at få spidskandidaten i tale, men uden held.

Derfor troppede 24syv-journalist Brian Weichardt for nylig op i Venstres lokaler i København, men fordi der var tale om et internt Venstre-arrangement, blev han bedt om at forlade stedet igen.

Journalistens næste skridt?

At melde sig ind i Venstre.

Mandag aften har Radio24syv lagt en video på Facebook, hvor Brian Weichardt igen tager til Venstre-møde. Denne gang som medlem.

Se videoen her:

»Er det fair, at du kan få stillet et lokale til rådighed, som alle andre skal betale for«, spørger Brian Weichardt, da Cecilia Lonning-Skovgaard kommer til syne i døråbningen:

»Som jeg har sagt til flere medier, blandt andet Berlingske, så afventer jeg den interne undersøgelse og den eksterne undersøgelse, og før de foreligger, har jeg ikke flere kommentarer,« svarer Cecilia Lonning-Skovgaard.

Det er denne artikel i Berlingske, Cecilia Lonning-Skovgaard henviser til.

Brian Weichardt stiller derefter flere spørgsmål, men Cecilia Lonning-Skovgaard svarer med samme svar; at hun venter på, at de igangværende undersøgelser afsluttes.

Da Berlingske interviewede Cecilia Lonning-Skovgaard og det radikale medlem af Borgerrepræsentationen Henrik Nord om deres bryllupsreceptioner og lokalelån på Københavns Rådhus, svarede de begge, at de ikke har kunnet få en pris oplyst og derfor heller ikke en regning tilsendt af BR-sekretariatet i København.

Henrik Nord har imidlertid siden oplyst til BT, at han pludselig fik lov til at betale for sit lokale, ligesom også Anna Mee Allerslev gjorde det:

»Jeg har fået at vide af Borgerrepræsentationens Sekretariat, at de er blevet klogere og nu gerne vil lave en regning til mig,« sagde han i den forbindelse.

Det fik Berlingske til at kontakte Cecilia Lonning-Skovgaard for at spørge, om hun også havde modtaget en regning for lokaleleje. Spidskandidaten tog imidlertid ikke sin telefon og vendte ikke tilbage på Berlingskes telefonsvarerbesked.