Journalist brugte tys-tys-kilde som argument for frynsegode

Tidligere Se og Hør-journalist Kasper Kopping forsøgte at overtale Henrik Qvortrup til at betale internet i privaten.

Tidligere Se og Hør journalist og tiltalte i Se og Hør-sagen, Kasper Kopping, ankommer til Retten i Glostrup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort efter, at Se og Hør indgik et samarbejde med tys-tys-kilden om løbende at få tilsendte kendte og kongeliges kontooplysninger, var Kasper Kopping til lønforhandling.

Den daværende Se og Hør-journalist var fra begyndelsen bindeled mellem redaktionen og tys-tys-kilden, og den rolle brugte han som argument for at få ekstra fryns i lønposen.

Det viser en mail, som anklager Henrik Uhl Pedersen under afhøringen af Kasper Kopping i retten tirsdag lægger frem.

Mailen er sendt om formiddagen 4. juli 2008 fra Kasper Kopping til daværende chefredaktør Henrik Qvortrup, og den lyder:

»Jeg glemte at nævne ved »vores lille forhandling« at jeg ved, du tit smider »et gode« eller »den sædvanlige fryns« oven i folks løn her på stedet. Kunne man ikke lokke eksempelvis et hjemmeinternet ud af dig, som jeg ved, visse andre har fået? Jeg bruger efterhånden mit internet rigtigt meget hjemmefra i forbindelse med jobbet - ikke mindst i kontakten med vores guldkilde, som sender mig kreditkorttransaktioner på mails og så videre. Vh Kasper.«

Både Kasper Kopping og Henrik Qvortrup er blandt de seks tiltalte i sagen, der er blevet kaldt Danmarks hidtil største medieskandale nogensinde.

Derudover tæller de i alt seks anklagede også tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen, tys-tys-kilden, daværende konstituerede chefredaktør Per Ingdal samt yderligere en forhenværende chefredaktør på ugebladet, Kim Henningsen.

De står tiltalt for »uberettiget at have skaffet sig adgang« til oplysninger – eller for at have medvirket eller tilskyndet dertil – om »ikke under 135« kendte personers kreditkorttransaktioner, som det hedder i anklageskriftet.

Alle tiltalte nægter sig skyldige.

Det retslige efterspil i Se og Hør-sagen blev fredag indledt med specialanklager Morten Frederiksens fremstilling af sagen. Her skulle den såkaldte tys-tys-kilde efter planen have været afhørt i retten, men efter råd fra advokat Michael Juul Eriksen valgte han i stedet at tie, indtil videre.