Jordskælv nær Nordjylland

Et mindre skælv har ramt området omkring Thyborøn. Jordskælvet er målt til 4,7. Meldinger om små og et væltet fjernsyn. Opdateret 23.42.

Her ramte jordskælvet på 4,7 Østersøen ifølge det europæiske seimologiske center CSEM-EMSC Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nord- og Vestjylland blev fredag aften ramt af et jordskælv, som målte 4,7 på richterskalaen. Det oplyser seismologisk center for Europa og Middelhavet.

Nord- og Vestjylland blev fredag præcist klokken 22:08:56 ramt af et jordskælv, som målte 4,7 på richterskalaen. Det oplyser seismologisk center for Europa og Middelhavet.

LÆS OGSÅ: Fakta om danske jordskælv

Skælvet havde sit epicenter i Nordsøen i 10 kilometers dybde 67 kilometer vest for Thisted.

Midt- og Vestjyllands Politi er også blevet "lagt ned" af telefoner fra folk i et bælte fra Ringkøbing til Thisted, der fortæller om jordrystelser. Men foreløbig er der ikke meldinger om andre skader end en revnet mur og et væltet fjernsyn.

LÆS OGSÅ: Dansk jordskælv kan koste menneskeliv

Med 4,7 på richterskalaen er der tale om et stort skælv under danske forhold.

Det nordvestlige Jylland og det nordøstlige Sjælland er de to steder i Danmark, hvor der er størst risiko for jordskælv. De fleste skælv i den danske undergrund er dog så svage, at det kun er seismografen - det instrument, der måler jordrystelser - som registrerer dem.

Jordskælvet i 2008 - sådan mærkede vi det

Danmark blev i december 2008 ramt af et jordskælv, som målte 4,8 på richterskalaen. Epicentret lå den gang i det sydlige Sverige, og skælvet kunne især mærkes på det østlige Sjælland.Danmark blev i december 2008 ramt af et jordskælv, som målte 4,8 på richterskalaen. Dengang blev der snakket om, at det måske var det værste jordskælv siden 1930.

Epicentret lå den gang i det sydlige Sverige, og skælvet kunne især mærkes på det østlige Sjælland. Læs her, hvordan danskerne oplevede jordskælvet i 2008.