Jordiske rester af Maria From Jakobsen fundet

DNA-analyser har vist, at fund fra Sundbylille er jordiske rester fra forsvundet psykolog.

Arkivfoto. Politiet har tidligere ledt efter Maria From Jakobsen i en skov nær Frederikssund i Nordsjælland. Nu har politiet fundet jordiske rester af hende i Sundbylille.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet bekræfter, at man har fundet jordiske rester fra psykolog Maria From Jakobsen. Hendes mand, præsten Thomas Gotthard er tiltalt for at have dræbt hende.

Fundene blev gjort om aftenen 3. juni og natten til den efterfølgende dag omkring Sundbylille nær Frederikssund. Siden har politiet afventet svar fra kriminaltekniske undersøgelser, og de er kommet nu.

»De jordiske rester er fundet i forbindelse med en påvisningstur, hvor den tiltalte i sagen udpegede det specifikke findested, og DNA-analyser har nu bekræftet vores formodning om, at de stammede fra den savnede kvinde,« siger efterforskningsleder Jakob Rahbek i en pressemeddelelse.

Maria From Jakobsen blev meldt savnet sidst i oktober. Efterfølgende blev hun efterlyst. Det hed sig i første omgang, at hun havde forladt hjemmet i nedtrykt tilstand.

4. juni kom det frem, at politiet var kommet på sporet af nye oplysninger, som blev afgivet af Thomas Gotthard. Dengang var der ikke forlydender om, hvad oplysningerne drejede sig om.

Thomas Gotthard har indvilget i at forblive varetægtsfængslet indtil retssagen mod ham går i gang i oktober i år.

I anklageskriftet er der rejst tiltale for, at han på ukendt vis begik drabet mellem 08.24 og 09.45 i Frederikssund eller omegn. Han er også tiltalt for at have bortskaffet liget.

Under sagen er det kommet frem, at Thomas Gotthard skal have foretaget internetsøgninger på ord som »havdybde«, »olietønder« og »selvmord« forud for Maria From Jakobsens forsvinden.

Efter tre uger tog sagen en drejning. Nordsjællands Politi ransagede familiens hjem på Nialsvej i Frederikssund og et sommerhus i Nykøbing Sjælland.

Præst Thomas Gotthard, der har to børn med Maria From Jakobsen, blev anholdt, og har siden siddet varetægtsfængslet.

/ritzau/

Berlingskes nyhedsvarsel

Et nyhedsvarsel dækker over en pludseligt opstået historie, hvor Berlingske ikke nødvendigvis har alle oplysninger med det samme. Vi opdaterer historien, så snart der er flere informationer. Derfor er det en god idé at vende tilbage til historien om kort tid.