Jørgen Poulsen kræver gyldent håndtryk af Røde Kors

Den tidligere generalsekretær hævder, at han er blevet fyret i Røde Kors. Det kan ende i juridisk slagsmål.

Jørgen Poulsen kan koste Dansk Røde Kors to mio kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech / Scanpix

Dansk Røde Kors er endt i et juridisk slagsmål med deres tidligere generalsekretær, Jørgen Poulsen, der kan koste organisationen to millioner kroner. Det skriver politiken.dk.

Konflikten er opstået, efter Jørgen Poulsen blev valgt til Folketinget for Ny Alliance. Ifølge Politiken.dk's oplysninger, betragter Jørgen Poulsen sig selv som fyret fra Dansk Røde Kors.

Og det gør en forskel, for Jørgen Poulsens kontrakt indeholder nemlig en klausul om, han får to millioner kroner, hvis Røde Kors fyrer ham.

- Min kontrakt er helt enkel, at jeg ved en fyring har to årslønninger, siger Jørgen Poulsen til politiken.dk.

Han bekræfter samtidig, at han ligger i forhandlinger med sin tidligere arbejdsgiver.

Har du selv sagt op?

- ... æh, vi er blevet enige om at lave en fratrædelsesordning, som vi sidder og snakker om for øjeblikket, siger Jørgen Poulsen.

Han vil ikke gå i detaljer om forhandlingerne men siger blot:

- Jeg skal ikke have noget, der ikke er mit. Og Røde Kors ønsker at give mig det, der er mit.

Da Jørgen Poulsen meddelte, at han var folketingskandidat for Ny Alliance indgik han en »fælles forståelse« med Røde Kors. Den betyder, at Jørgen Poulsen og Røde Kors er enige om, at der skal findes en ny generalsekretær, i tilfælde af, at Jørgen Poulsen blev valgt til Folketinget.

Røde Kors - og bestyrelsen, der er orienteret om situationen - mener derimod ikke, at der kan være tvivl om, at Jørgen Poulsen med den »fælles forståelse« selv har sagt op.

Både Røde Kors og Jørgen Poulsen har sat hver sin advokat på sagen, der så vidt Politiken.dk erfarer, forhandler om en fratrædelsesaftale for Jørgen Poulsen.

Kilde: Politken.dk