Jørgen Poulsen havde en usædvanligt god kontrakt

Jørgen Poulsens ansættelseskontrakt ved Dansk Røde Kors var mere fordelagtig i tilfælde af en fyring end lignende kontrakter ved to andre nødhjælpsorganisationer.

Jørgen Poulsens kontrakt med Røde Kors gav ham usædvanligt gunstige vilkår. Foto: Claus Bech Fold sammen
Læs mere

Modsat Dansk Røde Kors opererer hverken Folkekirkens Nødhjælp eller Dansk Flygtningehjælp med særlige fratrædelsesgodtgørelser for ledende medarbejdere.

Dermed havde Dansk Røde Kors' tidligere generalsekretær Jørgen Poulsen i sammenligning fordelagtige vilkår i tilfælde af en fyring.

I generalsekretærens kontrakt var en klausul på to års løn, svarede til to millioner kroner.

- Man kunne ikke forestille sig noget lignende hos Folkekirkens Nødhjælp, for i vores kontrakter for ledende medarbejdere følger vi den ganske almindelige funktionærlov om opsigelse. Der står ikke noget om fratrædelsesgodtgørelser eller gyldne håndtryk. Sådan har det altid været. Vi synes, det er den mest fornuftige og rimelige måde, og at det er i overensstemmelse med vores værdigrundlag, siger sekretariatschef Peter Bo Larsen fra Folkekirkens Nødhjælp.

Også hos Dansk Flygtningehjælp har man valgt at følge funktionærloven.

- Det er meget enkelt og transparent her i Dansk Flygtningehjælp, for vi følger statens overenskomster i alle vores ansættelsesforhold. Det betyder, at vores generalsekretær i tilfælde af en fyring har ret til nogle måneders løn i forhold til anciennitet. Vi har ikke nogen særlige fratrædelsesordninger, siger kommunikationschef Mik Steenberger fra Dansk Flygtningehjælp, der kalder sagen om Jørgen Poulsen for »uheldig« for indsamlingsbranchen som helhed.

- Enhver kritisk omtale af en velgørende organisation, vil så mistillid i et eller andet omfang. Derfor er vi kede af denne her sag, siger han.