Jønke fængslet til 23. januar

Den 47-årige rocker talsmand Jørn Jønke Nielsen er varetængsfængslet efter knivslagsmål torsdag. Han vedgår at have stukket sin modstander.

Jørn Jønke Nielsen ankom til dommervagten i København i formiddags. Foto: Claus Bjørn Nielsen Fold sammen
Læs mere

Det skete i dommervagten i København i formiddags trods hans egen og forsvarens påstand om, at der var tale om lovligt nødværge, da han i et slagsmål torsdag aften i Ægirsgade stak en ligeledes fængslet mand tre gange.

HA-rockeren erkender, at han under modangrebet tildelte sin modstander "to til tre" knivstik, men mener, at der var tale om nødværge. Dermed afviser han også, at der var tale om et drabsforsøg.

Trods protest fra anklageren, politiassessor Lone Damgaard, foregik grundlovsforhøret for åbne døre, hvori Jønke i detaljer gennemgik hvorledes en kammerat fra HA supportgruppen AK-81 blev angrebet af en mand af udenlandsk herkomst.

Da Jønke greb ind, lykkedes det ham at vriste en kniv fra angriberen, men først da han selv var blevet stukket tre gange. Mens Jønke lå på jorden og blev sparket af angriberen, forsvarede han sig ved selv at stikke kniven tre gange i angriberen.

Forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen var ikke overrasket over fængslingen, men er godt tilfreds med, at historien, som den foregik, nu er kommet frem, og at dommeren har anerkendt, at der var tale om nødværge.

Det, der nu skal undersøges er, om nødværgen gik for vidt.