Jønke fængslet for drabsforsøg

Hells Angels-rockeren Jønke Nielsen måtte sys efter tre knivstik i lår og mave og kunne ikke møde op ved grundlovsforhøret.

Hells Angels medlemmer og støtter var mødt op ved dommervagten. Foto: Claus Bjørn Larsen Fold sammen
Læs mere

Et stik i lysken forhindrede den kendte Hells Angels-rocker Jørn Jønke Nielsen i at møde op i dommervagten til hans eget grundlovsforhør.

Han var ellers ankommet til Politigården i en ambulance, men en læge skønnede så, at den 47-årige rocker alligevel var for skadet til, at han skulle bugseres ind i retslokalet.

Derfor valgte dommeren in absentia at fængsle Jønke i 24 dage, sigtet for drabsforsøg.

Han er sigtet for torsdag aften sammen med en 24-årige kammerat at have overfaldet en 22-årig mand med udenlandsk baggrund i krydset Mimersgade og Ægirsgade tæt på Jønkes egen bopæl på Nørrebro.

Ifølge sigtelserne havde den 22-årige stukket Jønke tre gange i lysken og maven, og det fik så HA-rockeren og hans kammerat til at gå til modangreb med flere spark og slag mod den 22-årige, der til sidst blev stukket i låret, så en pulsåre blev læderet. Han var i en periode i livsfare, og fredag var han også for sløj til at kunne fremstilles i grundlovsforhøret.

Omkring en snes vestklædte rockere, prøvemedlemmer og supportere fra "ungdomsklubben" AK81 var mødt for at støtte Jønke. Men de fik altså kun den 24-årige at se. "Godt gået" og "Du er ude om lidt", blev der råbt, da den hærdebrede og karseklippede mand blev ført ind til dommervagten.

Rockerne var synligt uforstående over for, at Jønke nu også blev fængslet for drabsforsøg, selv om han angiveligt var den, der først blev overfaldet.

- Han kan vel henvise til urmagersagen, foreslog en af "brødrene" med henvisning til urmager Michael Woolhead, der blev frifundet for at have skudt mod tre røveren, der trængte ind i hans butik.

Der har på det seneste været stor fokus på forholdet mellem rockergrupperne og grupper af unge med udenlandsk baggrund. Men i Københavns Politi var man fredag af den opfattelse, at der var tale om et tilfældigt sammenstød.

/ritzau/