Jønke er blevet millionær i bibliotekspenge

Hells Angels-rockeren har tjent godt på sine fortællinger om blandt andet drabet på rockeren ’Makrellen'.

Hells Angels Rockerborg Esbjerg - Jønke viser rundt. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden 1992 har Hells Angels-rockeren Jørn ’Jønke' Nielsen tjent mere end en million kroner i bibliotekspenge på sine selvbiografier, hvor han fortæller om rockermiljøet, herunder om likvideringen af en anden rocker - ’Makrellen'.

Helt præcist har Jønke fået 1.024.263,75 kroner i biblioteksafgift. Det viser en opgørelse fra Kulturministeriet ifølge Metroxpress.

Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), mener, det er et problem, at »kriminelle forfattere« tjener offentlige kroner på at skrive om deres oplevelser.

»Denne type litteratur kan være med til at forherlige både folk og metoder i kriminelle kredse. Og en konsekvens kan være, at det tiltrækker unge mennesker, fordi de får tegnet et ensidigt og positivt billede af en forvrænget virkelighed,« siger han til Metroxpress.

Han er dog ikke klar til at gøre som i USA og Australien, der har lukket den offentlige kasse i, så udgivelser om kriminelle forhold ikke får statsstøtte.

Martin Henriksen håber, at man kan finde en gylden middelvej, mens Socialdemokraterne slet ikke har lyst til at gå ned af den vej.

»Vi kan ikke begynde at stigmatisere mennesker, bare fordi de tidligere har været straffet. Og det vil det være, hvis vi går ind og censurerer i forhold til de emner, der må skrives om,« siger kulturordfører Mogens Jensen (S) til Metroxpress.