»Jønke« atter i fængsel efter knivstikkeri

Rockeren Jørn »Jønke« Nielsen var i går for såret efter knivopgør på Nørrebro til at kunne gennemføre en retssag – men blev fængslet i 24 dage.

Den 47-årige Hells Angels-rocker Jørn »Jønke« Nielsen blev i går varetægtsfængslet i 24 dage sigtet for drabsforsøg efter et knivoverfald torsdag aften på Nørrebro. Varetægtsfængslingen skete in absentia – uden, at Jønke selv var til stede. Han var ellers blevet kørt til grundlovsforhøret på en båre, men var for skadet til at kunne gennemføre. To mænd på 22 og 24 år blev tidligere i går varetægtsfængslet 24 dage og sigtet for drabsforsøg i den samme sag.

Jønke blev stukket ned omkring klokken 20 torsdag, da han kom gående på Ægirsgade sammen med en 24-årig kammerat. De to gik til modangreb på gerningsmanden – en 22-årig mand med indvandrerbaggrund – og tilføjede ham adskillige slag, spark og knivstik. Både den 22-årige og Jønke endte på hospitalet. Det kom frem under grundlovsforhøret i Dommervagten i København i går. Her mødte omkring ti Hells Angels-supportere fra underafdelingen »AK81« op, og da anklageren krævede lukkede døre i sagen, råbte de: »Hold ud«, »Godt gået« og »Altid Klar«.

Mordet på »Makrellen«
Jønkes straffeattest er mildt sagt ikke uplettet. Rockeren blev offentligt berygtet, da han i 1984 dræbte præsidenten for den rivaliserende rockergruppe Bullshit, Henning Norbert Knudsen – bedre kendt som Makrellen. Det gav 16 års fængsel, og under afsoningen forsøgte nye rivaler for rockergruppen Bandidos at dræbe Jønke med både skud og håndgranater, I 2001 var Jønke indblandet, da en nordjysk mand blev dræbt på et diskotek i Aalborg. Straffen lød på fire års fængsel.

Knivstikkeriet kommer kun få dage efter, at flere Hells Angels-støtter blev varetægtsfængslet for at bære skarpladte våben i det indre København. De passede tilsyneladende på Jønke, der spiste på en restaurant i nærheden.

Og for nylig kaldte Jønke offentligt lederen af indvandrerbanden Den Internationale Klub, DIC, for et æsel og medlemmet Ahmet Erbas for en hyæne. Samtidig har der på det seneste været fokus på rivaliseringen mellem forskellige bander i Københavns-området i forbindelse med en række skudepisoder.