Jødisk Samfund forlanger bedre beskyttelse efter fransk tragedie

Der er behov for at revurdere sikkerhedssituationen omkring de jødiske institutioner i Danmark, mener Det Jødiske Samfund, der forlanger bedre beskyttelse fra danske myndigheder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den seneste dages begivenheder i Frankrig får nu Det Jødiske Samfund til at stille krav om en bedre beskyttelse af de jødiske institutioner i Danmark.

Det fortæller Dan Rosenberg Asmussen, formand for Det Jødiske Samfund.

»Det, der er sket i Frankrig, er desværre ingen overraskelse for mig, det kunne også være sket i Danmark. Vi har allerede et sikkerhedsberedskab, men begivenhederne i Frankrig minder os om, at det er nødvendigt at revurdere sikkerhedssituationen,« siger han.

Repræsentanter for Det Jødiske Samfund mødtes tidligere på efteråret med daværende justitsministeren Karen Hækkerup (S) for at diskutere det aktuelle sikkerhedsniveau. Det skete i kølvandet på sommerens betændte Gaza-konflikt, der ifølge foreningen førte til en »markant« stigning i antisemitisk relaterede hændelser herhjemme. Konklusionen på det møde blev, at man holdt fast ved et sikkerhedsberedskab, der ifølge Dan Rosenberg Asmussen begrænser sig til, at politibetjente foretager runderinger omkring de jødiske institutioner.

Men med de seneste dages tragiske hændelser i Paris, hvor der blandt andet blev taget gidsler i en kosher-forretning i Paris, forlanger Det Jødiske Samfund nu, at myndighederne revurderer situationen.

»Det jødiske samfund er en gruppe danske borgere, der er særlig udsatte, og vi har behov for bedre beskyttelse. Det skal stå helt klart for Justitsministeriet og politiet, at der er behov for bedre beskyttelse. Derfor forlanger vi, at myndighederne revurderer situationen,« siger Dan Rosenberg Asmussen.

I Frankrig har man i forlængelse af angrebet mod Charlie Hebdo og gidselstagningen i kosherbutikken opgraderet sikkerheden omkring Paris’ mange jødiske institutioner.

Justitsminister Mette Frederik (S) forklarede søndag til Berlingske Nyhedsbureau, at der er behov for nye redskaber i kampen mod terror.