Jødisk modstand mod muslimsk samarbejde

Nyt samarbejde mellem Mosaisk Trossamfund og Muslimernes Fællesråd mod racisme møder jødisk modstand.

Foto: Uffe Weng og Kristian Juul Pedersen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt muslimsk-jødisk projekt mod racisme vækker harme internt i det jødiske samfund. Initiativet, der er taget af Mosaisk Trossamfund og Muslimernes Fællesråd, og som går under betegnelsen "Antisemitisme og islamofobi - ikke i vores by", er nemlig udtryk for en drømmeverden.

Det mener tidligere formand for Mosaisk Trossamfund og nuværende medlem af Københavns Borgerepræsentation for Dansk Folkeparti Finn Rudaizky.

- Jeg kender ikke nogen i Det Mosaiske Trossamfund, der mener, at det er en god idé at lave den form for samarbejde med grupper, hvis medlemmer helt klart har lavet mange antisemitiske tiltag mod jøderne i København, lyder påstanden fra Finn Rudaizky, der tilføjer:

- Som regel, når der kommer indberetninger om racisme mod jøder, er det muslimer, der er med i chikanerierne. Derfor er det en drømmeverden, som Det Mosaiske Trossamfund er ved et begive sig ind i, for før vi har lært at leve sammen, er tiden ikke inde til fælles samarbejde, mener Finn Rudaizky.

Han retter blandt andet sin kritik mod tidligere overrabbiner Bent Melchior, der har været med til fostre idéen.

Bent Melchior er dog uforstående over for kritikken.

- Det er interessant, at Finn Rudaizky mener, at vi på et tidspunkt burde kunne leve fredeligt sammen. Dér mener jeg så bare, at fælles initiativer som dette er det, der kan få os til det. Det er den rækkefølge, jeg går ind for i stedet for at grave os ned i skyttegravene og smudse hinanden til, siger han.

/ritzau/