Jødisk forretning udsat for hærværk: Knust rude og »jødesvin« på muren

En jødisk forretning i København er natten til torsdag blevet ramt af hærværk. Gerningsmændene har smadret en rude og skrevet »jødesvin« på facaden.

Foto: Nils Meilvang. En jødisk delikatesseforretning på Lyngbyvej i København blev natten til torsdsag udsat for hærværk. 
Læs mere
Fold sammen

En jødisk delikatesse- og slagterforretning på Østerbro i København er natten til torsdag blevet ramt af hærværk.

En politipatrulje opdagede omkring klokken 03.30, at en rude var blevet delvist smadret. Desuden havde gerningsmændene også skrevet med graffiti på muren til forretningen, der ligger på den trafikerede Lyngbyvej.

»Butiksruden er krakeleret, og det er formodentligt en sten, der blevet smidt ind. Nogle har også med graffiti skrevet »jødesvin« på muren,« siger Kenneth Jensen, der er central efterforskningsleder ved Københavns Politi, til Berlingske Nyhedsbureau.

Politiet har efter terrorangrebene i København i februar, der blandt andet var rettet mod den jødiske synagoge i byen, haft skærpet opmærksomhed på jødiske samlingssteder og forretninger. Politipatruljer har derfor holdt et ekstra vågent øje med delikatessebutikken på Lyngbyvej.

Derfor tager politiet også sagen alvorligt, forklarer Kenneth Jensen.

»Al hærværk er alvorligt, men det er klart, når det er den lokalitet, så er der ekstra fokus på det,« siger han.

Politiet er torsdag morgen i gang med at lede efter spor i forretningen og se overvågningsbilleder igennem fra området.

Foto: Nils Meilvang. Der skal sættes stærkere ind over for hadforbrydelser såsom trusler, chikane og hærværk. Det slår justitsminister Mette Frederiksen (S) fast på et samråd om hadforbrydelser fredag. Fold sammen
Læs mere