Jøder: Stop politisk fnidder og gør noget ved terror

Politikerne skal bruge mindre tid på ministerjagt og mere tid på at forhindre nye terrorangreb i Danmark, lyder det fra formanden for Det Jødiske Samfund.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter flere dage med massiv fokus på Helle Thorning-Schmidts fejlagtige udtalelser om det danske terrorangreb opfordrer formanden for Det Jødiske Samfund nu politikerne til at se fremad, skriver Politiken.

»Vi har en viden nu via redegørelsen med dens læringspunkter, og jeg så gerne, at fokus blev rettet mod de fremadrettede beslutninger. Beslutninger om, hvordan bevogtningsopgaven skal løses fremover på kritiske installationer - herunder jødiske institutioner - og hvordan de skal finansieres. Beslutninger om politiets ressourcer, træningsniveau, prioriteringer og så videre. Jeg kan da godt være lidt bekymret for, at det centrale tema bliver skubbet til side til fordel for nogle diskussioner, som har et andet indhold,« siger formand Dan Rosenberg Asmussen til avisen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S) er kommet under yderligere pres, siden det i sidste uge i Rigspolitiets evaluering af indsatsen i forbindelse med terrorangrebet kom frem, at regeringen tilsyneladende var blevet fejlinformeret af PET om bevogtningen af synagogen i København.

Oppositionen har kaldt både Helle Thorning-Schmidt og Mette Frederiksen i samråd, og Liberal Alliance vil også have en uvildig undersøgelse, men det er Dan Rosenberg Asmussen ikke interesseret i.

Han mener, at det vigtigste nu er at få truffet en beslutning om, hvad sikkerhedsniveauet skal være fremover, skriver Politiken.