Joachim og Marie er på husjagt

Fra i dag kommer Schackenborg Slot i det idylliske Møgeltønder til at slå tomt tilbage. Slottets hidtidige fire beboere har nemlig pakket flyttekasserne og er rykket til København.

Bye bye Schackenborg, Joachim og Marie bytter slotstilværelsen i det rolige og idylliske Møgeltønder ud med en villa i Københavnsområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det offentliggjorde Kongehuset tidligere i dag i en pressemeddelelse, hvor det fremgik, at Schackenborg Slot fra i dag ikke længere er i kongeligt regi med prins Joachim som ejer, men i stedet er ejet af en fond.

Og nu melder spørgsmålet sig om, hvor prins Joachim, prinsesse Marie, prins Henrik og prinsesse Athena så skal bo?

- De vil gerne bo i Københavnsområdet. Deres plan er at købe et hus til sig selv, siger kongehusets hofmarskal Ove Ullerup til bt.dk.

Præcis hvor i området omkring Købehavn, der får kongelige beboere er fortsat uvist. Men hofmarskallen lægger ikke skjul på, at de kongelige ikke kommer til at være uden bolig længe.

- Det kommer til at ske i løbet af sensommeren, at de finder noget mere permanent. I første omgang flytter de ind i den lejlighed, de har på Amalienborg i Christian VIII palæ, siger Ove Ullerup.

Ifølge hofmarskallen er det især hensynet til Joachims to ældste sønner, den 14-årige prins Nikolai og den 11-årige prins Felix, der som bekendt bor hos deres mor, grevinde Alexandra, i det eksklusive ambassadekvarter på Svanemøllevej nord for København, der er årsag til flytningen.

- Parret har i de senere år pendlet mellem Sønderjylland og København med de udfordringer, det giver både i forhold til børnepasning og muligheden for et regelmæssigt samvær med prinsens ældste sønner. Derfor har parret ønsket en fremtid for hele familien med en daglig bopæl i nærheden af de skoler og institutioner, som deres børn er tilknyttet. Så det er et klart familiemæssigt hensyn, der tæller her, siger hofmarskallen. Og tilføjer:

- De vil gerne være tæt på alle deres børn og have tættere tilknytning til de skoler og daginstitutioner, som børnene er på. Det er jo vigtigt som forældre.