Joachim i april: »Det er pragtfuldt at bo her«

Prins Joachim og Prinsesse Marie flytter nu fra Schackenborg Slot, som i stedet bliver overtaget af en fond. For få måneder siden udtrykte prinsen ellers stor begejstring for livet i det sønderjyske. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For ganske få måneder siden strøg Prins Joachim om sig med superlativerne, da han i et interview skulle beskrive livet på Schackenborg slot. I dag, ganske få måneder senere, har prinseparret valgt at rykke teltpælene op for at søge mod hovedstaden.

'Det er pragtfuldt at bo her' og 'det er noget helt særligt, at vi har denne oase'. Sådan sagde prinsen i interviewet, der blev bragt i JydskeVestkysten tilbage i april i år.

Den gang var der altså ikke mange hentydninger at spore om, at Prins Joachim og prinsesse Marie gik med planer om at flytte fra slottet i Møgeltønder, for i stedet at søge mod hovedstaden.

Også prinsesse Marie har tidligere udtrykt stor begejstring for livet i det sønderjyske. Tilbage i 2011 sagde hun i et interview med Jyllands-Posten:

- Jeg elsker byen og at have kontakt med mange mennesker, men jeg har virkelig brug for at være i naturen og være lidt beskyttet. Derfor er det så fantastisk at være her, sagde hun den gang.

Endvidere forklarede hun, at kombinationen af naturen i Møgeltønder og de officielle opgaver på Amalienborg i København gav hende en følelse af at 'have det bedste fra to verdener'.

Som årene er gået tyder det altså på, at den sidstnævnte 'verden' har trukket mere i den franske prinsesse end livet på landet.