Joachim gifter sig igen

Prins Joachim og hans franske kæreste, Marie Cavallier, har kendt hinanden siden 2005. Det seneste år er der blevet kortere mellem hendes rejser til Danmark.

Prins Joachim gifter sig til foråret, og Danmark får en ny prinsesse. Tre år efter at prinsen blev separeret fra prinsesse Alexandra og alene på Schackenborg, forlover han sig og indgår et nyt ægteskab.

Forlovelsen blev onsdag formiddag bekendtgjort på et statsråd, hvor både prins Joachim og Marie Cavallier deltog. Også dronningen, prins Henrik og kronprins Frederik var til stede.

Den 31-årige Marie Cavallier og prins Joachim, 38 år, har været kærester siden 2005. Først diskret når de mødtes i hendes lejlighed i Geneve i Schweiz og på Schackenborg Slot. Siden har de stillet op til fotografering både i København og i vinter på en skiferie i de schweiziske alper, hvor også prins Joachims to sønner, Nikolai og Felix, var med.

At forholdet til den franskfødte kvinde var alvorligt ment blev for alvor bekræftet i påsken. Den fejrede Marie Cavallier på Marselisborg Slot i Århus sammen med den øvrige kongelige familie. Siden er der blevet kortere mellem rejserne fra Schweiz til Danmark, og gennem sommeren er Marie Cavallier flere gange set ved Joachims side til racerløb og fester i vennekredsen.

/ritzau/