Joachim fik sin Marie

Joachim fik sin brud i Møgeltønder Kirke. Danmark har fået en ny prinsesse.

Danmarks nye prinsesse kysser sin prins. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Det var en tydeligt rørt Prins Joachim, der så sin brud komme op ad kirkegulvet i Møgeltønder kirke. Han måtte fælde flere tårer, som blev tørret væk med et lommetørklæde, hvorefter han omfavnede sine to sønner Prins Nikolaj og Prins Felix, som var forlovere.

Marie så noget nervøs ud, da hun forinden stod ud af bilen med sin far, Alain Cavallier. Det var først ved synet af sin prins ved alteret, at hun slog ud i et stort smil.

Da vielsen gik i gang, var - med respekt for brudens familie - en fransk salme på programmet.

Biskop, Kgl. konfessionarius Erik Norman Svendsen stod for vielsen. Hans tale til brudeparret handlede blandt andet om at gå ind i et ægteskab, hvor den ene part i forvejen har børn.

»Som to, der har truffet hinanden i moden alder, har I naturligvis tænkt jer godt om før I besluttede at sige ”ja” til hinanden i fuld offentlighed. I har begge på hver sin måde haft skilsmisser tæt inde på livet, og I har været forelsket i andre før I mødtes. Prins Joakim har fra sit tidligere ægteskab to dejlige sønner: prins Nikolai og prins Felix, som også er med i dag. Jeres ja til hinanden omfatter også et ja til de to, som en vigtig del af jeres fællesskab,« sagde han og fortsatte:

»Det er for jer, som for mange andre par i dag således, at når man mødes i jeres alder, følger der nogen gange børn med ens elskede. Kære Marie Cavallier! De kommer som den, der både kan give en ekstra hånd og et ekstra smil til de to prinser, ikke mindst når de opholder sig på Schackenborg.«

Parret udvekslede ringe, som biskoppen rakte dem. Prinsens ring er en helt enkel glat vielsesring i 18 karat guld. Prinsessens er er også enkel, men forsynet med seks små brillianter anbragt rundt omkring hele ringen.