Jetski-ulykke har lagt en dæmper på havneræs i København

Flere brugere af Københavns Havn fortæller, at der ikke længere er grund til at føle sig utryg på vandet.

Der blev lagt blomster og tændt lys på Islands Brygge ved Langebro mandag 8. Maj 2017 efter en dødsulykke nær Langebro i København, som kostede to unge kvinder livet, da en eller flere jetski kolliderede med den udlejningsbåd, som de befandt sig i. Begge kvinder var amerikanske statsborgere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tragiske ulykke, hvor to udvekslingsstudenter for fire måneder siden blev dræbt i en kollision mellem en båd og en jetski, har lagt en dæmper på den farlige færdsel i havnen.

Det fortæller flere af havnens brugere, som DR København har talt med. Blandt andet Hans Christian Hansen, der er formand for Havneforum København.

»Der har slet ikke været sejlads med jetski, og vi har kun haft meget få tilfælde med speedbåde, der har sejlet for stærkt,« siger han.

Københavns Politi har siden juni patruljeret jævnligt i havnen med mulighed for at konfiskere fartbøllers jetski eller vandscootere.

»Det gør jo også, at man holder fartsyndere væk, og at de holdes i ave,« siger Asbjørn Thyssen Hansen, der er formand for Christiansbro Bådelaug.

To amerikanske udvekslingsstudenter havde 6. maj sammen med en gruppe veninder lejet en båd, som lå ved Langebro, da flere jetski i høj fart kom meget tæt på.

En af jetskiførerne mistede tilsyneladende kontrollen og torpederede båden.

Den ene af de to amerikanere omkom øjeblikkeligt, mens den anden blev kørt på hospitalet og senere døde af sine kvæstelser.

Den 24-årige mand, der sejlede ind i båden, var ude på sin første jetski-tur. Han stak af fra gerningsstedet, men meldte senere sig selv til politiet på havnen i Brøndby.

/ritzau/