Jetsetkvinde fik narkodom på 20.000 kr.

I den stærkt omtalte sag om en jetsetkvinde har Københavns Byret straffet hende med bøde på 20.000 kroner for køb af enkelte gram kokain.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var milevid afstand fra anklagerens krav om fængsel i et år og så til det, som en 40-årig jetsetkvinde rent faktisk blev straffet med.

Københavns Byret fandt torsdag aften kvinden skyldig i seks gange at have købt kokain, henholdsvis i 2006 og 2009. Anklagemyndigheden havde tiltalt hende for køb af i alt 170 gram kokain med henblik på videresalg, men dommeren fandt det kun bevist, at kvinden havde købt et gram ved hver handel.

Derfor endte det med en bøde på kun 20.000 kroner. Hvis kvinden ikke betaler, veksles bøden til fængsel i 14 dage.

Sagen har tiltrukket sig enorm opmærksomhed, fordi kvinden er kendt for at bevæge sig i samfundets højere cirkler. Da hun blev anholdt, nåede flere internetmedier at t skrive navnet på hende. Men siden da har hun været beskyttet af et navneforbud.

Ved domsafsigelsen besluttede dommeren, at navneforbuddet fortsat skal stå ved magt, mens kvinden tænker over, om hun vil anke dommen.

Sideløbende med retssagen i Københavns Byret har spørgsmålet om navneforbud været behandlet højere oppe i retssystemet. Sagen ligger nu i Højesteret, der altså ikke nåede at tage stilling, før selve hovedsagen blev afgjort i byretten.

Den 40-årige kvinde har erkendt, at hun i sin ungdom har prøvet kokain, men hun har under sagen fuldstændigt afvist alle anklager.

De mange møder med den tidligere narkodømte JL, som politiet mener har været sagens pusher, har kvinden forklaret med, at hun har venner fra alle sociale lag. I virkeligheden havde hun mest brug for en, der kunne trøste hende. Hendes eget ægteskab fungerede ikke for godt, har hun forklaret i retten.

Samtidig har hun i retsmøderne fortalt, at hele sagen har taget hårdt på hende. Hun har måtte trække sig fra flere bestyrelsesposter og lider nu med egne ord af posttraumatisk stress efter politiets barske afhøringer.

Politiet har brugt en række telefonaflytninger som bevis i sagen. De kryptiske samtaler har kvinden forsøgt at forklare ved at sige, at hun i nogle tilfælde var beruset. I andre ville hun undgå, at hendes mand opdagede hendes møder med JL. Desuden har politiet dokumenteret, at en række af mandens møder med kvinden var meget korte.

/ritzau/