Jetset-dronning: Jeg tog kun kokain som ung

OPDATERET: Den kendte danske erhvervskvinde, der pga. navneforbud er blevet kendt som jetset-dronningen, sidder i dag på anklagebænken.

Foto: Niels Ahlmann Olsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 40-årige danske erhvervskvinde sidder torsdag i Københavns byret - anklaget for at ville sælge kokain forskellige steder i København.

Den 40-årige sidder i retten med armene over kors og ser tydeligt beklemt ud ved situationen. Hendes blik hviler fast på et punkt på bordet foran hende.

Ifølge anklageskriftet har kvinden over syv gange på en måned modtaget kokain af en 37-årig mand, der tidligere er dømt flere års fængsel for narko.

Direkte adspurgt om sit forhold til narko, sagde den 40-årige i retten:

- Ja, jeg har taget kokain. Det var da jeg var ung. Jeg kan ikke sige hvornår. Det ligger langt tilbage. Nu er jeg 40, jeg har nok været i starten af 20'erne.

Hun afviser pure at have taget narko siden.

Festede med de kendte

Sagen har fyldt meget i de danske medier, bl.a. fordi erhvervskvinden har tæt forhold til det danske kongehus. Senest var hun med til bryllupsfesten, da Marie giftede sig med prins Joachim.

Hun har ført sig frem med gode råd om kvinder og karriere i erhvervsblade og som foredragsholder – og bliver ivrigt fotograferet på den røde løber til premierer, VIP-fester, modeshow og royale begivenheder. Hun er fremstået som den smukke og succesfulde forretningskvinde, der klarer karriere, ægteskab og børn på forsiden af både sladderblade og glittede magasiner.

Den 40-årige blev anholdt torsdag den 30. juni af Københavns narkopoliti, og dagen efter blev hun sigtet for i perioden den 11. maj til den 4. juni at have besiddet de 140 gram kokain på forskellige steder i København med henblik på at overdrage/sælge kokainen.

Sagen fortsætter i morgen og der ventes dom torsdag i næste uge.