Jes Dorph kritiserer Reimer Bos rolle

Der er gået for meget pengekasse i journalistikken omkring Stein Bagger-interviewet, mener TV 2s nyhedsvært.

Foto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Danmarks mest erfarne studieværter, Jes Dorph-Petersen fra TV 2 kritiserer i skarpe vendinger sin DR-kollega Reimer Bos interview med Stein Bagger i søndags. Det skriver B.T.

- Reimer Bo har lavet et scoop - dyb respekt for det. Bare det var mig. Men hans rolle kan synes grumset, fordi han på én gang er tilrettelægger, købmand og vært, siger Jes Dorph-Petersen.

Læs også: - Reimer Bo har et habilitetsproblem

Reimer Bo Christensen har produceret interviewet med Stein Bagger i sit eget selskab, Rainbow Pictures ApS, som blev stiftet 25 dage før interviewet blev bragt, og solgt det til DR Medier udenom DR Nyheder og uden at rådføre sig med den ekspertise i IT Factory-sagen, som kolleger på TV-Avisen råder over.

Jes Dorph-Petersen synes, det er højst besynderligt, at man på den måde kan sælge et interview til sin egen arbejdsplads - især når man er højt profileret studievært.

Læs også: DR-direktør om Reimer Bo-aftale: Det gør vi ikke igen

- Reimer Bo er DRs vel højest profilerede ansigt - og som frontfigur på TV-avisen er han endda underlagt ekstra skrappe krav om at være uangribelig. Uden at lyde hellig er det ikke nødvendigvis godt, at der nu er skabt et mudret billede af, hvem han arbejder mest for: TV-Avisen eller sit eget produktions-selskab, som sælger interviews til DR, siger Jes Dorph Pedersen til B.T.

Web-tv: Bagger: Det var en let løsning

TV2-værten mener, at det er DR, som har et forklaringsbehov.

- Reimer selv har egentlig ikke gjort noget forkert - han har bare være smart og professionel på den forretningsagtige måde. Men der er efter min smag gået rigelig meget pengekasse i den, når en journalist og vært nærmest er på stykbetaling for sine bedrifter - endda for licenspenge. Jeg mener, det er DR der har et forklaringsbehov. Ikke Reimer.