Jernbaneforbund tilfreds med fyring

Dansk Jernbaneforbund mener, at det er "den rigtige beslutning" at fyre chefen for DSB S-tog, Benny Würtz, sådan som ledelsen i DSB besluttede mandag.

Dansk Jernbaneforbund hilser fyringen af chefen for DSB S-tog, Benny Würtz, velkommen. Forbundet har tidligere krævet, at sjusket omkring asbest i DSB fik konsekvenser for ledelsen i DSB S-tog.

- Jeg synes, at den administrerende direktør for DSB, som jo også er bestyrelsesformand for DSB S-tog, Søren Eriksen, har truffet den helt rigtige beslutning, siger formanden for Dansk Jernbaneforbund, Ulrik Salmonsen, til Ritzau.

Meldingen om fyringen af Benny Würtz kom på et pressemøde mandag. Her meddelte DSB også, at sikkerhed og arbejdsmiljø inden for DSB nu placeres direkte under den administrerende direktør.

- Det hilser jeg med tilfredshed. Det har ikke fungeret ordentligt i en længere periode. Jeg kan være glad for, at den administrerende direktør for DSB har sat sig for bordenden omkring arbejdsmiljø, så vi får den tiltrængte fokus på det og bruger de ressourcer, der skal til. Det, synes vi, er en gevaldig opbakning til medarbejderne, siger Ulrik Salomonsen.

/ritzau/