Jensen er ikke længere det mest almindelige efternavn

For første gang er Jensen slået af pinden som det mest almindelige efternavn i Danmark. Nu tager Nielsen over.

Uffe Ellemann-Jensen, John »Faxe« Jensen, Kristian Jensen og Thit Jensen er ikke længere i besiddelse af Danmarks mest almindelige efternavn. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lige så længe, som Danmarks Statistik har opgjort de mest almindelige navne i Danmark, har Jensen siddet på tronen som det mest almindelige danske efternavn.

Men det er der nu for første gang lavet om på, oplyser Danmarks Statistik.

For første gang i navnestatistikkens historie overtager Nielsen nemlig titlen som det mest almindelige efternavn i Danmark, viser optællingen for 2015.

- Helt præcist er der 255.138 med Nielsen som efternavn og 254.675 med Jensen som efternavn, skriver Danmarks Statistik.

På de næste pladser kommer Hansen, Pedersen og Andersen, men selv om det fortsat er "sen-navne", der indtager top fem over de mest almindelige efternavne, så er der faktisk færre og færre, der bruger dem.

Der er blevet færre, der hedder både Nielsen, Jensen, Hansen, Pedersen og Andersen.

Blandt hele befolkningen er det 48 procent, der har et efternavn, der ender på "sen". For 30 år siden var andelen 66 procent. Både i dag og dengang var der flere i den ældre end den yngre del af befolkningen, der havde et efternavn med "sen".

/ritzau/