Jens Kramer presset til at gå af før tid

Gå nu, lød opfordringen fra et politisk flertal på Københavns Rådhus i går. Jens Kramer valgte så sent onsdag eftermiddag at bøje sig for beskyldningen om inhabilitet.

Flertallet beder Kramer forsvinde straks, fordi selskabet, hvor han skal være topdirektør, har dårlig økonomi og beder om lov til at låne 1,5 milliarder kroner oven i et lån på 13,5 milliarder kroner. Foto: Rune Feldt-Rasmussen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gå af nu! Sådan lød opfordringen til overborgmester Jens Kramer Mikkelsen (S) fra fire partier på Københavns Rådhus.

»Jeg føler et stort ubehag ved, at en sag om et lån til Ørestadsselskabet behandles nu, mens Kramer stadig er overborgmester. Der vil blive rettet beskyldninger om, at han har sikret sig stillingen ved at love et lån til Ørestadsselskabet. Det kan hverken han eller kommunen være tjent med«, sagde bygge- og teknikborgmester Søren Pind (V) til Politiken.

Sammen med SF, de konservative og Dansk Folkeparti opfordrede han i går Kramer Mikkelsen til hurtig exit. Borgerrepræsentationen behandler nemlig i øjeblikket en låneansøgning fra hans fremtidige arbejdsgiver - Ørestadsselskabet.

Flertallet beder Kramer forsvinde straks - og ikke som bebudet 15. november - fordi selskabet, hvor han skal være topdirektør, har dårlig økonomi og beder om lov til at låne 1,5 milliarder kroner oven i lån på 13,5 milliarder kroner.

Ellers kan Ørestadsselskabet allerede i næste måned ikke betale sine regninger.

Lånet var til behandling i kommunens økonomiudvalg i går, men endte - netop på grund af Kramers udnævnelse - med at blive udsat endnu en uge.

Selv var Kramer ikke til stede på økonomiudvalgsmødet, fordi han erklærede sig inhabil på grund af jobskiftet. Om beskyldningerne for at have handlet sig til jobbet mod ekstra lån:

»Det er så lav en beskyldning, at den taler for sig selv«, sagde han til Politiken.

Men sent onsdag eftermiddag bøjede han sig så for opfordringerne og fremskynder sin afgang som overborgmester.

"Jeg har med mit jobskifte ikke ønsket at skabe uro, hverken i forhold til Københavns Borgerrepræsentation eller i forhold til Ørestadsselskabet," siger Jens Kramer Mikkelsen i en pressemeddelelse, der blev sendt ud sent torsdag eftermiddag.

"Jeg har derfor i dag besluttet, at bede Borgerrepræsentationen fritage mig for mit hverv som overborgmester pr. 25. oktober 2004(han havde bebudet at gå 15. november.red), af arbejdsmæssige grunde.

Min fritagelse pr. 25. oktober muliggør, at Københavns Borgerrepræsentation kan afslutte behandlingen af sagen om udvidelse af Ørestadsselskabets låneramme, efter at jeg er udtrådt af Københavns Borgerrepræsentation.

Indtil min udtrædelse af Københavns Borgerrepræsentation den 25.oktober vil jeg ved behandlingen af evt. spørgsmål vedr. Ørestadsselskabet i både økonomiudvalget og Borgerrepræsentationen være inhabil og ikke deltage under evt. forhandlinger eller beslutninger i disse sager," slutter Jens Kramer sin pressemeddelelse.